181
Το φορτίο της κοκαΐνης επιπλέει στον Ειρηνικό, ενώ στο βάθος βρίσκεται πλοίο των Αρχών της Νέας Ζηλανδίας | New Zealand police/New Zealand Defence Force

Νέα Ζηλανδία: Βρήκαν τόνους κοκαΐνης να επιπλέουν στον Ειρηνικό

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2023, 10:17
Το φορτίο της κοκαΐνης επιπλέει στον Ειρηνικό, ενώ στο βάθος βρίσκεται πλοίο των Αρχών της Νέας Ζηλανδίας
|New Zealand police/New Zealand Defence Force

Νέα Ζηλανδία: Βρήκαν τόνους κοκαΐνης να επιπλέουν στον Ειρηνικό

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2023, 10:17

Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας έκαναν γνωστό την Τετάρτη ότι εντόπισαν 3,2 τόνους κοκαΐνης να επιπλέουν στη θάλασσα και τους κατάσχεσαν. Η αξία τους υπολογίζεται στα 300 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον Μπιλ Πέρι, υπηρεσιακό επικεφαλής της νεοζηλανδικής υπηρεσίας τελωνείων.

Οι Αρχές πιστεύουν ότι προορισμός του φορτίου ήταν η Αυστραλία. Προς το παρόν, δεν έχει γίνει κάποια σύλληψη.

Η νεοζηλανδική αστυνομία διευκρίνισε ότι τα ναρκωτικά βρέθηκαν να επιπλέουν στον Ειρηνικό Ωκεανό κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης με την υπηρεσία τελωνείων και το πολεμικό ναυτικό.

Φωτογραφία που διένειμε η αστυνομία εικονίζει το φορτίο πριν από την ανάσυρσή του, μέσα σε δίχτυ που μοιάζουν να κρατούν στην επιφάνεια σημαδούρες.

Η ποσότητα ναρκωτικών που κατασχέθηκε είναι «από τις μεγαλύτερες» που έχουν εντοπίσει ποτέ οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας, υπογράμμισε ο επικεφαλής της νεοζηλανδικής αστυνομίας Αντριου Κόστερ.

Η κατάσχεση καταφέρνει σοβαρό πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα αλλά θα «παραμείνουμε σε επαγρύπνηση», δεδομένου του πού μπορούν να φθάσουν οι διακινητές για «να αποφύγουν να προσελκύσουν την προσοχή των υπηρεσιών επιβολής του νόμου», πρόσθεσε.

Η ποσότητα που κατασχέθηκε υπολογίζεται ότι έχει αξία 500 εκατ. νεοζηλανδικών δολαρίων (320 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ, περίπου 298 εκατ. ευρώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...