285
Το κουφάρι μιας αγελάδας επιπλέει στο σημείο του ναυαγίου | Reuters

Νεά Ζηλανδία: Τέλος στις εξαγωγές βοοειδών μετά τη «θυσία» 6.000 ζώων στη θάλασσα

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2020, 17:36
Το κουφάρι μιας αγελάδας επιπλέει στο σημείο του ναυαγίου
|Reuters

Νεά Ζηλανδία: Τέλος στις εξαγωγές βοοειδών μετά τη «θυσία» 6.000 ζώων στη θάλασσα

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2020, 17:36

Το νεοζηλανδικό υπουργείο Πρωτογενούς Βιομηχανίας (Ministry for Primary Industries – MPI) ανακοίνωσε την Παρασκευή το πρωί ότι σταματάει μέχρι νεωτέρας τις εξαγωγές βοοειδών από τη χώρα εξαιτίας του δυστυχήματος της Τετάρτης, όταν φορτηγό πλοίο με 43 άτομα πλήρωμα και περίπου 6.000 βοοειδή φορτίο χτυπήθηκε από τον τυφώνα Μάισακ και βυθίστηκε παρασύροντας στον υγρό τάφο ναύτες και άτυχα ζώα.

«Μέχρι να διαλευκανθούν τα αίτια της ναυτικής τραγωδίας, η Νέα Ζηλανδία σταματάει τις εξαγωγές βοοειδών», ήταν η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

H τραγωδία σημειώθηκε ανοιχτά της Ιαπωνίας και μέχρι αυτή τη στιγμή από τη βύθιση του πλοίου Gulf Livestock 1 υπήρχε μόλις ένας επιζών, αφού τον εντόπισε αεροσκάφος της Ιαπωνίας.

Ο φιλιππινέζος ναυτικός, που ήταν σε καλή κατάσταση, είπε στους διασώστες ότι το πλοίο έχασε τη μία μηχανή αφού χτυπήθηκε από μεγάλο κύμα και ότι ανατράπηκε προτού βυθιστεί.

Το πλήρωμα έλαβε εντολή να φορέσει σωσίβια καθώς το πλοίο ανατράπηκε, είπε ο επιζών, προσθέτοντας ότι είχε πηδήξει στο νερό και δεν είχε δει άλλα μέλη του πληρώματος πριν τον διασώσουν.

Το φορτηγό πλοίο Gulf Livestock 1 (Wikipedia)

Το νηολογημένο στον Παναμά πλοίο έστειλε σήμα κινδύνου από τη θάλασσα της Ανατολικής Κίνας νωρίς την Τετάρτη, στα δυτικά του νησιού Αμάμι Οσίμα στη νοτιοδυτική Ιαπωνία, ανέφερε ο ιαπωνικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός NHK.

Το πλήρωμα αποτελούνταν από 39 Φιλιππινέζους, δύο Αυστραλούς και δύο Νεοζηλανδούς, ανέφερε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Το πλοίο, το οποίο ανήκει στην Gulf Navigation Holding με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αναχώρησε από στη Νέα Ζηλανδία στις 14 Αυγούστου με 5.867 βοοειδή, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας.

Οπως μετέδωσε το Reuters, το πλοίο είχε προορισμό το λιμάνι του Τζίνγκτανγκ της Κίνας, με εκτιμώμενο ταξίδι περίπου 17 ημερών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...