295
Ο ψαράς-ήρωας Γκας Χατ και η σύζυγός του | TROY BAKER/WHAKATĀNE BEACON

Νέα Ζηλανδία: Ψαράς έσωσε από βέβαιο πνιγμό βρέφος που παρέσυρε η θάλασσα!

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2018, 11:19
Ο ψαράς-ήρωας Γκας Χατ και η σύζυγός του
|TROY BAKER/WHAKATĀNE BEACON

Νέα Ζηλανδία: Ψαράς έσωσε από βέβαιο πνιγμό βρέφος που παρέσυρε η θάλασσα!

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2018, 11:19

Απόλυτα τυχερό στάθηκε ένα αγοράκι μόλις ενάμιση έτους από τη Νέα Ζηλανδία που έπεσε στη θάλασσα όταν ξέφυγε από την προσοχή των δικών του. Ενας ψαράς το εντόπισε να επιπλέει και το έσωσε από τον πνιγμό κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Το βρέφος ήταν μαζί με τους γονείς του που είχαν κατασκηνώσει σε κάμπινγκ κοντά στη θάλασσα. Αφού άνοιξε τη σκηνή την ώρα που οι γονείς του κοιμούνταν, έφυγε προς τη θάλασσα, όπου το παρέσυρε το ρεύμα.

«Νόμιζα ότι ήταν πορσελάνινη κούκλα», είπε ο Γκας Χατ στην εφημερίδα Whakatane Beacon, αναφερόμενος στο περιστατικό που έγινε στις 26 Οκτωβρίου κοντά σε παραλία στο Βόρειο Νησί.

Ο Χατ είχε αποφασίσει εκείνη την ημέρα να ψαρέψει πιο μακριά από εκεί που πήγαινε συνήθως. «Άπλωσα τα χέρια μου, το έπιασα από το μπράτσο και ακόμη και εκείνη την ώρα, πίστευα ότι ήταν μια κούκλα», διηγήθηκε.

Το παιδί έβγαλε μια μικρή κραυγή και ο ψαράς κατάλαβε ότι ήταν ζωντανό. «Επέπλεε κανονικά. Αν δεν ήμουνα εκεί ή είχα πάει ένα λεπτό αργότερα, δεν θα το είχα δει», συνέχισε ο ψαράς και πρόσθεσε: «ήταν πολύ τυχερό, δεν ήταν η ώρα του να φύγει».

Τους γονείς του μικρού ξύπνησε η σύζυγος του ψαρά και τους ρώτησε αν έχουν παιδί και αν το παιδί που βρέθηκε σε θάλασσα είναι δικό τους, γράφει ο Guardian.

Οταν ενημερώθηκαν, οι γονείς του μικρού έτρεξαν στην υποδοχή της κατασκήνωσης. Η μητέρα του παιδιού, Τζέσικα Γουάιτ, έλεγε αργότερα ότι ο γιος της «είχε μελανιάσει, ήταν παγωμένος και φαινόταν πιο μικρός απ’ ό,τι συνήθως».

Γρήγορα όμως ο μικρός ανέκτησε δυνάμεις και η καρδιά όλων πήγε στη θέση της.

Το 2017 στη Νέα Ζηλανδία πνίγηκαν επτά παιδιά προσχολικής ηλικίας· από την αρχή της φετινής χρονιάς τρία παιδιά κάτω των πέντε ετών έχουν χάσει τη ζωή τους. «Χρειάζεται λιγότερο από ένα λεπτό για να πνιγεί ένα παιδί», προειδοποιούν οι Αρχές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...