265
Αποψη του πανεπιστημίου του Καντέρμπουρι στο Κράιστσερτς | University of Canterbury

Νέα Ζηλανδία: Φοιτητής ήταν νεκρός για δύο μήνες στην εστία και κανείς δεν το αντιλήφθηκε!

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2019, 10:15
Αποψη του πανεπιστημίου του Καντέρμπουρι στο Κράιστσερτς
|University of Canterbury

Νέα Ζηλανδία: Φοιτητής ήταν νεκρός για δύο μήνες στην εστία και κανείς δεν το αντιλήφθηκε!

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2019, 10:15

Πώς είναι δυνατόν ένας φοιτητής να κείτεται νεκρός στο δωμάτιό του στη φοιτητική εστία σχεδόν δύο ολόκληρους μήνες σε ένα από τα πιο γνωστά πανεπιστήμια της Νέας Ζηλανδίας και να μην το έχει καταλάβει κανείς;

Αυτό προσπαθούν να εξακριβώσουν η αστυνομία και η διοίκηση του πανεπιστημίου του Καντέρμπουρι, αλλά και η κυβέρνηση της χώρας, από τη στιγμή που λόγω δυσοσμίας, βρέθηκε το πτώμα ενός πρωτοετούς φοιτητή, την εξαφάνιση του οποίου είχε δηλώσει ο πατέρας του.

Η σορός εντοπίστηκε τη Δευτέρα, σε κατάσταση αποσύνθεσης, από το προσωπικό που κλήθηκε από άλλους φοιτητές να διερευνήσει την πηγή της δυσοσμίας σε μία από τις φοιτητικές εστίες.

Ο φοιτητής, το όνομα του οποίου δεν έχει ανακοινωθεί, δεν είχε συγκάτοικο. Ο υπεύθυνος της εστίας δήλωσε ότι το συγκεκριμένο κτίριο είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να προσφέρει ανεξαρτησία και ιδιωτικότητα στους ενοίκους του και δεν υπάρχουν οι καθημερινοί έλεγχοι που γίνονται σε άλλα κτίρια. Είπε επίσης ότι θα πρέπει να αναθεωρήσουν τους κανονισμούς και να τους βελτιώσουν ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των φοιτητών.

Ενα μονό δωμάτιο στη συγκεκριμένη εστία κοστίζει 8.600 ευρώ τον χρόνο.

Οι υπάλληλοι καθαριότητας δήλωσαν ότι δεν πήγαιναν μέχρι το συγκεκριμένο δωμάτιο γιατί ήταν στο τέλος ενός μεγάλου διαδρόμου, απομονωμένο. Δουλειά τους είναι να καθαρίζουν τους κοινόχρηστους χώρους του κτιρίου δύο φορές την εβδομάδα.

Προς το παρόν, δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο αίτιο θανάτου, ούτε ο ακριβής χρόνος θανάτου του.

Το πρωτοφανές περιστατικό έχει θορυβήσει και το υπουργείο Παιδείας της χώρας. Ο υπουργός Κρις Χίπκινς δήλωσε πως «είναι βαθιά ανησυχητικό» και έχει ζητήσει εξηγήσεις από το πανεπιστήμιο.

Εξειδικευμένοι αστυνομικοί εξέτασαν τον χώρο για μέρες για να βρουν τυχόν στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να λύσουν το μυστήριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...