237
Χιλιάδες αστυνομικοί παρέστησαν στην κηδεία του Τζέισον Ριβέρα | REUTERS/David 'Dee' Delgado

Νέα Υόρκη: Χιλιάδες αστυνομικοί στην κηδεία 22χρονου συναδέλφου τους που έπεσε στο καθήκον

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2022, 00:17
Χιλιάδες αστυνομικοί παρέστησαν στην κηδεία του Τζέισον Ριβέρα
|REUTERS/David 'Dee' Delgado

Νέα Υόρκη: Χιλιάδες αστυνομικοί στην κηδεία 22χρονου συναδέλφου τους που έπεσε στο καθήκον

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2022, 00:17

Αστυνομικοί κατέκλυσαν την Πέμπτη Λεωφόρο στη Νέα Υόρκη την Παρασκευή για να τιμήσουν έναν συνάδελφό τους που σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα εν ώρα καθήκοντος ενώ είχε σπεύσει σε ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

Ντυμένοι με τις επίσημες μπλε στολές και φορώντας λευκά γάντια, αστυνομικοί μετέφεραν το καλυμμένο με την αμερικανική σημαία φέρετρο του Τζέισον Ριβέρα, 22 ετών, ενός από τους τέσσερις αστυνομικούς που δέχθηκαν πυρά την περασμένη εβδομάδα, για τη νεκρώσιμη ακολουθία που τελέστηκε στον ναό του Αγίου Πατρικίου στο Μανχάταν.

Ο 22χρονος αστυνομικός δέχθηκε πυρά μαζί με τον αστυνομικό Ουίλμπερτ Μόρα, 27 ετών, και έναν τρίτο αστυνομικό, όταν ανταποκρίθηκαν σε κλήση για επεισόδιο στο Χάρλεμ, όπου μια γυναίκα φαίνεται πως διαπληκτιζόταν με έναν από τους γιους της.

Λίγο μετά την άφιξή τους στο σημείο, ο γιος της γυναίκας άνοιξε πυρ εναντίον των Ριβέρα και Μόρα, ενώ βρίσκονταν σε έναν στενό διάδρομο. Ο τρίτος αστυνομικός πυροβόλησε τότε τον ύποπτο, ΛαΣον Μακνίλ, 47 ετών. Ο Μόρα και ο Μακνίλ υπέκυψαν στα τραύματά τους αυτήν την εβδομάδα.

Ο δήμαρχος Ερικ Ανταμς, που ανέλαβε καθήκοντα αυτόν τον μήνα και είναι πρώην διοικητής της αστυνομίας, βρίσκεται αντιμέτωπος με την αύξηση των βίαιων εγκλημάτων. Μιλώντας στην κηδεία του Ριβέρα, είπε ότι το θάρρος του αστυνομικού έκανε δυνατή τη δημόσια ασφάλεια στην πόλη.

Παρούσα και η χήρα του Ριβέρα, Ντομινίκ Λουζουριάγκα. Συγκινημένη από τη συμπαράσταση και συντετριμμένη από την απώλεια δήλωσε πως «αν και κέρδισα χιλιάδες αδελφούς και αδελφές, νιώθω τη μεγαλύτερη μοναξιά χωρίς εσένα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...