335
|

Νέα Υόρκη: Ποινικού χαρακτήρα πλέον η έρευνα σε βάρος του Ομίλου Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2021, 13:38

Νέα Υόρκη: Ποινικού χαρακτήρα πλέον η έρευνα σε βάρος του Ομίλου Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2021, 13:38

Νέοι μπελάδες για τον Ντόναλντ Τραμπ μετά την ανακοίνωση της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης ότι η έρευνα που διενεργεί σε βάρος του Οργανισμού Τραμπ, του επιχειρηματικού ομίλου του πρώην προέδρου, έχει πλέον προσλάβει ποινική φύση και δεν είναι υπόθεση του αστικού δικαίου.

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Σάιρους Βανς, ο οποίος έχει εκλεγεί με τους Δημοκρατικούς, διενεργεί έρευνα για τις επιχειρηματικές δοσοληψίες του Τραμπ προτού αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ.

«Ενημερώσαμε τον Οργανισμό Τραμπ ότι η έρευνά μας δεν είναι πλέον αποκλειστικά αστικής φύσης», δήλωσε ο Φάμπιαν Λέβι, εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης. «Πλέον διενεργούμε ενεργά έρευνα ποινικής φύσης σε βάρος του Οργανισμού Τραμπ, σε συνεργασία με τον εισαγγελέα του Μανχάταν».

Ο Σάιρους Βανς, εισαγγελέας του Μανχάταν, που έχει βάλει εδώ και δύο χρόνια στο στόχαστρο, τον Τραμπ – EPA/JUSTIN LANE

Δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με κάποιον εκπρόσωπο του ομίλου για να σχολιάσει την εξέλιξη.

Το γραφείο του Βανς έχει αναφέρει σε δικόγραφα που έχει καταθέσει πως διενεργεί έρευνα για «πιθανόν εκτεταμένη και παρατεταμένη εγκληματική συμπεριφορά» από πλευράς του ομίλου του πρώην προέδρου, πιο συγκεκριμένα φορολογική και ασφαλιστική απάτη και παραχάραξη εγγράφων της επιχείρησης.

Ο Πύργος Τραμπ, το αρχηγείο του πρώην προέδρου στην Πέμπτη Λεωφόρο – REUTERS/Caitlin Ochs

Η έρευνα του Σάιρους Βανς είχε αρχίσει όταν ο πρώην δικηγόρος και εξ απορρήτων συνεργάτης του Τραμπ, Μάικλ Κόεν, αποκάλυψε πως είχε πληρώσει πριν από τις εκλογές του 2016 δύο γυναίκες που είχαν σεξουαλικές συνευρέσεις με τον μεγιστάνα για να εξαγοραστεί η σιωπή τους.

Ολα ξεκίνησαν από τον πρώην δικηγόρο του Τραμπ, Μάικλ Κόεν – REUTERS/Carlo Allegri

Η έρευνα επιταχύνθηκε από τη στιγμή που ο Τραμπ έχασε τον Νοέμβριο τις προεδρικές εκλογές από τον Τζο Μπάιντεν.

Η Λετίσια Τζέιμς, επικεφαλής της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης, επίσης Δημοκρατική, ηγείται χωριστής έρευνας για ψευδείς δηλώσεις της αξίας ακινήτων από πλευράς του ομίλου του Τραμπ με σκοπό την εξασφάλιση δανείων και φορολογικών απαλλαγών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...