230
Νίκος Δένδιας και Τζέφρι Πάιατ χαμογελαστοί ανταλλάσσουν «χειραψία κορονοϊού» κατά τη συνάντησή τους την Τρίτη | Τwitter/@GreeceMFA

Νέα συνάντηση Πάιατ με Δένδια: «Τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα», επανέλαβε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2020, 15:09
Νίκος Δένδιας και Τζέφρι Πάιατ χαμογελαστοί ανταλλάσσουν «χειραψία κορονοϊού» κατά τη συνάντησή τους την Τρίτη
|Τwitter/@GreeceMFA

Νέα συνάντηση Πάιατ με Δένδια: «Τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα», επανέλαβε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2020, 15:09

Τα νησιά έχουν δικαίωμα τόσο σε Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, όσο και σε υφαλοκρηπίδα, ακριβώς όπως και η ηπειρωτική χώρα, επανέλαβε για μία ακόμη φορά ο αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, κατά τη συνάντησή του την Τετάρτη με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, σε ένα ακόμη σαφές μήνυμα προς την Αγκυρα που επιμένει να αναγνωρίζει μόνο χωρικά ύδατα στα ελληνικά νησιά, αγνώντας επιδεικτικά το Δίκαιο της Θαλασσας (σ.σ. η Τουρκία δεν έχει κυρώσει ούτε τη Διεθνή Συνθήκη για την Υφαλοκρηπίδα του 1958 ούτε τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας).

Στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια – Πάιατ βρέθηκαν περιφερειακά ζητήματα, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

«Είχαμε την ευκαιρία σήμερα, με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, να επαναλάβουμε την στήριξή μας για εκεχειρία στη Λιβύη που οδηγεί σε πολιτική λύση, καθώς και το μήνυμά μας προς όλους τις εξωτερικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Τουρκίας, να σταματήσουν τις αποστολές όπλων και τζιχαντιστών που εντείνουν τη βία», έγραψε ο αμερικανός πρεσβευτής σε ανάρτησή του στο Τwitter, αναφερόμενος στο λιβυκό ζήτημα.

«Επίσης επαναβεβαιώσαμε για ακόμη μία φορά τη νομική μας αντίληψη ότι τα νησιά έχουν δικαίωμα σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, όπως και η ηπειρωτική χώρα», συμπλήρωσε ο κ. Πάιατ προς απάντηση των ανυπόστατων ισχυρισμών στους οποίους προέβη μόλις πριν από λίγες ώρες (εδώ) ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...