251
Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου, Έρι Κύργια, και ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας κατά την υπογραφή της ΣΣΕ | .

Νέα συλλογική σύμβαση εργασίας υπέγραψαν ΣΕΗ και Εθνικό Θέατρο

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2021, 22:34
Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου, Έρι Κύργια, και ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας κατά την υπογραφή της ΣΣΕ
|.

Νέα συλλογική σύμβαση εργασίας υπέγραψαν ΣΕΗ και Εθνικό Θέατρο

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2021, 22:34

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου, Έρι Κύργια και από το ΣΕΗ ο πρόεδρός του Σπύρος Μπιμπίλας υπέγραψαν την Τετάρτη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας ανάμεσα στο σωματείο και το Εθνικό Θέατρο , έπειτα από διαπραγματεύσεις έξι μηνών.

Η νέα σύμβαση έχει διετή διάρκεια και κατοχυρώνει 220 εργαζόμενους ηθοποιούς το χρόνο με 5μηνες ή 8μηνες συμβάσεις και με τις ίδιες μηνιαίες αποδοχές.

Μεταξύ άλλων -και για πρώτη φορά στην Ελλάδα- σε κείμενο συλλογικής σύμβασης, αναγνωρίζονται δικαίωμα αμοιβής live streaming με ταυτόχρονο περιορισμό στον αριθμό των live streaming που μπορούν να γίνουν ανά παραγωγή (μάξιμουμ 3), όπως και δικαίωμα αμοιβής για τις παραστάσεις που μεταδίδονται διαδικτυακά (online streaming και video on demand

Επίσης για πρώτη φορά, το Εθνικό Θέατρο δηλώνει τη βούλησή του για ανοιχτές ακροάσεις τουλάχιστον σε κάθε πολυπληθή παραγωγή (πάνω από 10 άτομα θίασο).

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, η Ερι Κύργια δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η σημερινή υπογραφή της ΣΣΕ υπερβαίνει τα σημαντικά νομικά κεκτημένα που αποτυπώνονται στο κείμενό της και σηματοδοτεί κάτι ευρύτερο: την ακλόνητη βούληση της θεατρικής κοινότητας να διαχειριστεί τη σημερινή δυσμενή συγκυρία σε κλίμα ενότητας, αισιοδοξίας και αλληλεγγύης.

Σήμερα επισφραγίζεται και διαφυλάσσεται αυτό που λίγο έλειψε να ξεχάσουμε μέσα στη ζοφερή πραγματικότητα των τελευταίων μηνών, ότι δηλαδή το Εθνικό Θέατρο και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών είναι σύμμαχοι και εργάζονται για να διασφαλίσουν τη μετάβαση του ελληνικού θεάτρου σε μια νέα εποχή».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας είπε ότι «μετά από αυτό, συνεχίζουμε τις διεκδικήσεις μας και οργανώνουμε την υπογραφή της νέας σύμβασης στο ΚΘΒΕ και στο ελεύθερο θέατρο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News