118
Εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολικών κτηρίων και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, | ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Νέα συγκέντρωση εκπαιδευτικών για το άνοιγμα των σχολείων και το νομοσχέδιο Κεραμέως

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2020, 14:09
Εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολικών κτηρίων και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών,
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Νέα συγκέντρωση εκπαιδευτικών για το άνοιγμα των σχολείων και το νομοσχέδιο Κεραμέως

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2020, 14:09

Νέα συγκέντρωση έξω από τη Βουλή κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί των σωματείων ΕΛΠΕ και ΣΕΠΕ.

Σύμφωνα με τους διαμαρτυρόμενους, το νομοσχέδιο «υπονομεύει παραπέρα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, προωθεί την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών, την αύξηση του ορίου μαθητών ανά τμήμα, το εξεταστικό κάτεργο σε Γυμνάσιο και Λύκειο», ενώ «οδηγεί σε συρρίκνωση και κλείσιμο τα ΕΠΑΛ, φέρνει αντιδραστικές αλλαγές στα προγράμματα σπουδών σε νηπιαγωγείο και δημοτικό».

Επαναλαμβάνουν εξάλλου την απροθυμία τους να τηρήσουν τις οδηγίες περί ζωντανής αναμετάδοσης του μαθήματος από την τάξη.

« Κανένας εκπαιδευτικός να μη δεχθεί να μπει σε σχολείο με κάμερες και σε τάξη με ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος», διαμηνύουν στη σχετική ανακοίνωσή τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...