241
Το κτίριο που φιλοξενεί το εστιατόριο «Cavaliere» στο κέντρο της Νέας Σμύρνης | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Νέα Σμύρνη: Ενας τραυματίας από φωτιά σε εστιατόριο – απεγκλωβίστηκαν πέντε άτομα

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2023, 08:10
Το κτίριο που φιλοξενεί το εστιατόριο «Cavaliere» στο κέντρο της Νέας Σμύρνης
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Νέα Σμύρνη: Ενας τραυματίας από φωτιά σε εστιατόριο – απεγκλωβίστηκαν πέντε άτομα

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2023, 08:10

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στην Πυροσβεστική έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 4:30 στο εστιατόριο «Cavaliere» που βρίσκεται σε ισόγειο πολυκατοικίας επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στο κέντρο της Νέας Σμύρνης.

Πυροσβέστες απεγκλώβισαν, μέσω του κλιμακοστασίου, πέντε άτομα από την πολυκατοικία. Ανάμεσα τους υπάρχει ένας τραυματίας, ένοικος του πρώτου ορόφου που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, καθώς και μια μητέρα με το βρέφος της, που μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο Παίδων.

Στο σημείο επιχείρησαν εννέα οχήματα της πυροσβεστικής

Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά, βρίσκονταν στο εστιατόριο ένας αλλοδαπός υπάλληλος, που κατήγγειλε πως άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια, πέταξαν κάτι μέσα και αμέσως εκδηλώθηκε η φωτιά.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα.

Το εστιατόριο καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ ζημιές υπέστη η πολυκατοικία.

Ενημέρωση για τα αίτια της πυρκαγιάς έδωσε από το σημείο της φωτιάς εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

«Η υπηρεσία μας μετέβη στο σημείο με επτά οχήματα, μεταξύ των οποίων και γερανοφόρα. Στόχος ήταν να αποτραπεί ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς και η διάσωση της ζωής των κατοίκων των υπερκείμενων ορόφων που έχουν χρήση κατοικίας». Όπως τόνισε η φωτιά επέφερε σημαντικές ζημιές στους πάνω ορόφους.

«Με ειδικά εργαλεία και διανοίγοντας θύρες διαμερισμάτων απεγκλωβίσαμε τέσσερα άτομα από τον τέταρτο όροφο, εκ των οποίων ένα βρέφος που μεταφέρθηκε στο Παίδων για προληπτικούς λόγους», σημείωσε.

Οπως έκανε γνωστό ο αξιωματικός της πυροσβεστικής, νωρίτερα είχε διασωθεί από τον πρώτο όροφο ένας ηλικιωμένος με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...