247
Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος παραιτήθηκε το 2014 | EFE/Sergio Barrenechea EPA/Sergio Barrenechea

Νέα σενάρια για τον Χουάν Κάρλος – «Κατέφυγε στο Αμπου Ντάμπι»

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2020, 10:44
Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος παραιτήθηκε το 2014
|EFE/Sergio Barrenechea EPA/Sergio Barrenechea

Νέα σενάρια για τον Χουάν Κάρλος – «Κατέφυγε στο Αμπου Ντάμπι»

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2020, 10:44

Συνέχεια στο μυστήριο και τις εικασίες για το πού βρίσκεται ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος έδωσε την Παρασκευή η ισπανική εφημερίδα ABC.

Σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι ο Χουάν Κάρλος μετέβη τη Δευτέρα με ιδιωτικό τζετ στο Αμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Προσθέτει ότι το αεροσκάφος κατευθυνόταν από το Παρίσι στο Αμπου Ντάμπι και έκανε μια στάση στο Βίγκο της βορειοδυτικής Ισπανίας για να παραλάβει τον Χουάν Κάρλος, τέσσερις φρουρούς ασφαλείας και άλλο ένα πρόσωπο.

Ο Χουάν Κάρλος φέρεται να διαμένει στο πολυτελές ξενοδοχείο Emirates Palace Hotel. Μόλις έφτασε με τη συνοδεία του στο αεροδρόμιο, μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, το οποίο ανήκει στην κυβέρνηση.

Από τη Δευτέρα, όταν ο Χουάν Κάρλος ανακοίνωσε την απόφασή του να φύγει από την Ισπανία, δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση για το πού βρίσκεται.

Δημοσιεύματα έφεραν τον 82χρονο τέως μονάρχη είτε να βρίσκεται στην Πορτογαλία είτε στη Δομινικανή Δημοκρατία. Η κυβέρνηση της Ισπανίας, διά του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ, έχει δηλώσει άγνοια για το πού βρίσκεται ο τέως βασιλιάς, αν και ενδεχομένως απλώς δεν θέλει να το αποκαλύψει.

Η δικαστική διερεύνηση για την αποδοχή εκ μέρους του Χουάν Κάρλος μεγάλων ποσών από τη Σαουδική Αραβία είχε προχωρήσει αρκετά. Μπροστά στο ενδεχόμενο να βρεθεί στο δικαστήριο, αποφάσισε να εγκαταλείψει τη χώρα, δηλώνοντας ότι παραμένει στη διάθεση της Δικαιοσύνης.

Εν τω μεταξύ, ο γιος του Χουάν Κάρλος, Φελίπε, έχει αποστασιοποιηθεί από τον πατέρα του: διέκοψε την ετήσια χορηγία, που έφτανε περίπου τα 200.000 ευρώ και, ακόμη περισσότερο, δήλωσε ότι αποποιείται την κληρονομιά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...