180
(φωτ. αρχείου) | .

Νέα σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών Ρίχτερ στη Ζάκυνθο

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2018, 07:25
(φωτ. αρχείου)
|.

Νέα σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών Ρίχτερ στη Ζάκυνθο

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2018, 07:25

Η σεισμική δραστηριότητα δεν σταματά στο Ιόνιο, όπου τα ξημερώματα της Δευτέρας, στις 04:44, οι σεισμογράφοι κατέγραψαν ασθενή σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 70 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και 287 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Αθήνας.

Η Ζάκυνθος δοκιμάστηκε στα τέλη του Οκτωβρίου από μια ισχυρή σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία πάντως προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές. Έκτοτε, η σεισμική δραστηριότητα παραμένει έντονη στο Ιόνιο πέλαγος.

Σε δηλώσεις του την Κυριακή ο διευθυντής του Κέντρου Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την ως τώρα σεισμική ακολουθία.

Πρόκειται, όπως είπε στην ΕΡΤ, για μετασεισμούς μέσα στα αναμενόμενα πλαίσια και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, ενώ κάλεσε τους κατοίκους της Ζακύνθου να οπλιστούν με υπομονή. «Η μετασεισμική ακολουθία έπειτα από έναν ισχυρό σεισμό μπορεί να έχει συνολική διάρκεια 1-2 μήνες, με φθίνουσα πορεία, αλλά μπορεί να εμφανίζονται και πιο ισχυρά μεγέθη όπως έγινε τώρα. Δεν μπορούν να τους βλάψουν όμως αυτοί οι μετασεισμοί», θέλησε να διαβεβαιώσει, άλλωστε, όπως σημείωσε, «δεν τους έβλαψε ούτε ο πολύ ισχυρός κύριος σεισμός».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...