345
Εικόνα από τον εκθεσιακό χώρο | Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Νέα πρόσωπα στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2016, 18:38
Εικόνα από τον εκθεσιακό χώρο
|Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Νέα πρόσωπα στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2016, 18:38

Με δυο διαφορετικές αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν στη Διαύγεια, μαθαίνουμε πως το υπουργείο Πολιτισμού άλλαξε σύσσωμη την ηγεσία του Μουσείου Φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα η θητεία του -από το 2005- διευθυντή του Μουσείου, Βαγγέλη Ιωακειμίδη έληγε κανονικά τον Μάρτιο του 2007 και της Εφορείας τον Δεκέμβριο του 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Protagon, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, επικοινώνησε με τον κ. Ιωακειμίδη ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του υπουργού Πολιτισμού, Παναγιώτης Δούρος για να ενημερώσει πως ενδεχομένως επίκεινται ευρείες αλλαγές σε πλήθος φορέων –ανάμεσά τους και στο Μουσείο- χωρίς να είναι σε θέση να πει περισσότερες πληροφορίες. Δεν ακολούθησε άλλη επικοινωνία, μέχρι που την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου, οι συνεργάτες του Μουσείου ανακάλυψαν στη Διαύγεια πως ορίστηκε νέος διευθυντής ο Ηρακλής Παπαϊωάννου.

Εντωμεταξύ τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια και η απόφαση της 29ης Δεκεμβρίου για την αντικατάσταση των μελών της Εφορείας του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Από την πλευρά τους οι παυθέντες επιμένουν πως δεν είχαν ουδεμία επίσημη ενημέρωση για τις αλλαγές, ενώ ο κ. Ιωακειμίδης περιμένει να μάθει ως αργά το βράδυ της Δευτέρας πότε θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Αριστείδη Μπαλτά. Προφανώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου κάνει χρήση της  δυνατότητας που της δίνει τροπολογία που ενέταξε ο Αριστείδης Μπαλτάς σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας τον περασμένο Απρίλιο και που δίνει στον εκάστοτε υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού να αλλάζει τις διευθύνσεις των περίπου 500 εποπτευόμενων φορέων πριν την λήξη της θητείας τους.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν στη Διαύγεια, διευθυντής ορίζεται ο Ηρακλής Παπαϊωάννου, Διδάκτορας Φωτογραφίας, ο οποίος εργάζεται στο Μουσείο από το 2001. Η θητεία του θα λήξει στις 20 Μαρτίου του 2017, όταν δηλαδή θα έληγε η θητεία του κ.Ιωακειμίδη. Στην Εφορεία του Μουσείου, διορίζονται με τετραετή θητεία ο Εμμανουήλ Μαραγκούλης Διδάκτορας Φιλολογίας Πανεπιστημίου Κύπρου ως Πρόεδρος, ο Χρήστος Αλεξάκης  δικηγόρος ως Αντιπρόεδρος και ως μέλη ο Ιωάννης Επαμεινώνδας Διευθυντής Παραρτήματος Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης Θεσσαλονίκης, ο Εμμανουήλ Σκούφιας Διευθυντής Σπουδών Φωτογραφίας Ι.Ε.Κ., ο Μάριος Ελευθεριάδης Καθηγητής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Λιμόζ στη Γαλλία, ως εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης (ο οποίος είναι ο μόνος που παραμένει από το προηγούμενο συμβούλιο).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...