283
Τουρίστες στο κέντρο της Λισαβώνας. «Η μετάλλαξη Δέλτα έχει ισχυρή παρουσία εδώ», παραδέχτηκε η κυβέρνηση | REUTERS/Pedro Nunes

Νέα περιοριστικά μέτρα στη Λισαβώνα λόγω μετάλλαξης Δέλτα

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2021, 18:35
Τουρίστες στο κέντρο της Λισαβώνας. «Η μετάλλαξη Δέλτα έχει ισχυρή παρουσία εδώ», παραδέχτηκε η κυβέρνηση
| REUTERS/Pedro Nunes

Νέα περιοριστικά μέτρα στη Λισαβώνα λόγω μετάλλαξης Δέλτα

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2021, 18:35

Αυστηρότεροι κανόνες κατά της Covid-19 θα επιβληθούν στην περιοχή της Λισαβώνας, καθώς οι αρχές προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο μια αύξηση στις μολύνσεις, που απειλεί την καλοκαιρινή τουριστική σεζόν της Πορτογαλίας.

«Δίνουμε μάχη ενάντια στον χρόνο μεταξύ της εξέλιξης της νόσου και της διαδικασίας των εμβολιασμών», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η υπουργός Επικρατείας Μαριάνα Βιεϊρά ντα Σίλβα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Πορτογαλία παραμένει «μακριά από τις κόκκινες γραμμές της, ωστόσο καταγράφεται άνοδος», υπογράμμισε.

Από τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας, οι πολίτες πρέπει να παρουσιάζουν ένα αρνητικό τεστ κορονοϊού ή ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού προκειμένου να φεύγουν ή να μπαίνουν στην περιοχή της πρωτεύουσας. Τα τεστ θα πρέπει να είναι PCR ή αντιγόνου.

Τα εστιατόρια, τα καφέ και τα καταστήματα που δεν πωλούν τρόφιμα στην περιοχή πρέπει να κλείνουν στις 3.30 το μεσημέρι το Σαββατοκύριακο. Τα σούπερ μάρκετ και τα παντοπωλεία θα πρέπει να κλείνουν στις 7 το απόγευμα.

Τα μέτρα, στα οποία οδήγησε η αύξηση των κρουσμάτων νέου κορονοϊού, ειδικά στο εσωτερικό ή τα περίχωρα της πρωτεύουσας, αναθεωρούνται σε εβδομαδιαία βάση, όμως είναι πιθανόν να παραμένουν σε ισχύ μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση.

Τα κρούσματα νέου κορονοϊού αυξήθηκαν κατά 1.556 την Πέμπτη, η μεγαλύτερη αύξηση από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν η χώρα, με πληθυσμό άνω των 10 εκατομμυρίων κατοίκων, βρισκόταν ακόμη σε lockdown. Συνολικά, η Πορτογαλία μετρά 869.879 μολύνσεις και 17.079 θανάτους.

Τα περισσότερα από τα μισά κρούσματα στην περιοχή της Λισαβώνας προέρχονται από τη μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού, που ταυτοποιήθηκε πρώτα στην Ινδία, όμως εξαπλώθηκε ταχέως στη Βρετανία.

«Όλοι μας θα θέλαμε να έχουμε μια καταληκτική ημερομηνία για αυτήν την κατάσταση, όμως δεν έχουμε», είπε η Βιεϊρά ντα Σίλβα.

«Πρέπει να ενεργήσουμε νωρίς. Η μετάλλαξη Δέλτα έχει ισχυρή παρουσία εδώ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News