173
Ενα φιλί στο μάγουλο της Τερέζα Μέι από τον πρόεδρο της Κομισιόν | REUTERS

Νέα παράταση του Brexit «βλέπει» ο Γιούνκερ

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2019, 16:02
Ενα φιλί στο μάγουλο της Τερέζα Μέι από τον πρόεδρο της Κομισιόν
|REUTERS

Νέα παράταση του Brexit «βλέπει» ο Γιούνκερ

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2019, 16:02

Λίγο καιρό πριν αποχωρήσει από την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Κλοντ Γιούνκερ αναφέρθηκε στο θέμα του Brexit τονίζοντας ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί μια νέα παράταση της διορίας που έχει δώσει η ΕΕ για την αποχώρηση της Βρετανίας, μετά τον Οκτώβριο.

Μιλώντας στο CNN από το γραφείο του στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Κομισιόν δεν απέκλεισε μια παράταση μετά τις 31 Οκτωβρίου, όταν και λήγει η υπάρχουσα διορία. «Εχω αγανακτήσει, διότι απλώς αναμένουμε τη νέα παράταση», απάντησε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Γιούνκερ έπλεξε το εγκώμιο της Τέρεζα Μέι εξάροντας την αποφασιστικότητα της. «Είναι μια γυναίκα που γνωρίζει να κάνει πράγματα αλλά δεν μπορεί να πετύχει. Την συμπαθώ, είναι σκληρή».

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους βρετανούς βουλευτές για το συνεχές αδιέξοδο όσον αφορά το Brexit. «Ελπίζω να συμφωνήσουν μεταξύ τους και να φύγουν από την ΕΕ στα τέλη Οκτωβρίου. Νομίζω ότι είναι πατριωτικό καθήκον τους να καταλήξουν σε συμφωνία. Αυτό που δεν μου αρέσει στον βρετανικό διάλογο, είναι ότι φαίνεται πιο σημαντικό να αντικατασταθεί η πρωθυπουργός απ’ ό,τι να βρεθεί μία συμφωνία μεταξύ των βουλευτών», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...