404
Ο Δημήτρης Κράνης σε εμφάνισή του στη Βουλή | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Νέα παραίτηση υφυπουργού στην κυβέρνηση – έφυγε από το Δικαιοσύνης ο Δημήτρης Κράνης

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2020, 12:38
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 31/07/2020, 15:25
Ο Δημήτρης Κράνης σε εμφάνισή του στη Βουλή
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Νέα παραίτηση υφυπουργού στην κυβέρνηση – έφυγε από το Δικαιοσύνης ο Δημήτρης Κράνης

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2020, 12:38
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 31/07/2020, 15:25

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μπορεί να επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση ανασχηματισμού, αλλά πλέον τα δεδομένα είναι άλλα: στην κυβέρνηση ήδη μετρούν πλέον δύο υφυπουργούς λιγότερους!

Μία εβδομάδα μετά την αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γεράσιμου Θωμά, ο οποίος μετακομίζει στην Κομισιόν (εδώ), ήρθε την Παρασκευή η παραίτηση του Δημήτρη Κράνη, υφυπουργού Δικαιοσύνης.

Ο κ. Κράνης έστειλε σχετική επιστολή στον Πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Πέτσα, «οι λόγοι της παραίτησης, όπως αναλύονται στην επιστολή και όπως από καιρό είχε γνωστοποιήσει στον πρωθυπουργό, είναι προσωπικοί και συνδέονται με τις επιστημονικές του υποχρεώσεις. Ο πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στο έργο της κυβέρνησης. Τις αρμοδιότητες του κ. Κράνη θα ασκεί ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας».

Σύμφωνα, ωστόσο, με τα parapolitika.gr, η παραίτηση δεν είναι αιφνιδιαστική, ασχέτως αν δημοσιοποιήθηκε την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευε σε υπουργικό συμβούλιο. Κατά το ρεπορτάζ, πρόκειται για μια αναμενόμενη εξέλιξη αφού εδώ και αρκετό καιρό δεν υπήρχε επικοινωνία ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τον τέως (πλέον) υφυπουργό Δικαιοσύνης. Το γεγονός ότι παραιτείται πριν από τον φημολογούμενο ανασχηματισμό καταδεικνύει και την γενικότερη ενόχληση που υπήρχε από την πλευρά του Πρωθυπουργού για τον κ. Κράνη.

Λίγο αργότερα πάντως, δόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου στη δημοσιότητα η επιστολή που έστειλε ο κ. Κράνης στον κ. Μητσοτάκη. Σε αυτήν όντως φαίνεται ότι ο κ. Κράνης επκαλείται «ανειλημμένες από μακρού χρόνου και πάντως πριν από την έξοδό μου από το δικαστικό σώμα επιστημονικές (συγγραφικές) υποχρεώσεις μου τις οποίες αδυνατώ να αθετήσω». 

Υπό αυτό το πρίσμα βέβαια και αφού είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις που δεν μπορούσε να αθετήσει, τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι γιατί ο κ. Κράνης ανέλαβε εξ αρχής υφυπουργός αφού γνώριζε τις άλλες δεσμεύσεις του, ή αν διορίστηκε υπό την παραδοχή ότι κάποια στιγμή θα εγκατέλειπε τη θέση του.

ΣΥΡΙΖΑ: Τυχαία η παραίτηση;

Από τον ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να δώσουν μια άλλη χροιά στην παραίτηση του κ. Κράνη, υπενθυμίζοντας ότι είχε βρεθεί στο στόχαστρο εκδοτικού συγκροτήματος. Συγκεκριμένα, από το γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

«Μάλλον θα είναι “τυχαίο” πως ο κ. Κράνης υπέβαλε τελικά την παραίτησή του μετά από σωρεία επιθέσεων από συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα και αφού είδε ότι κάποιοι δεν επιτρέπουν στον κ. Μητσοτάκη να πραγματοποιήσει τον τρεις φορές προαναγγελθέντα ανασχηματισμό. Αν περιμένει πάντως λίγο ακόμα ο κ. Μητσοτάκης, ο ανασχηματισμός θα ολοκληρωθεί. Όχι από τον ίδιο, αλλά από τα συμφέροντα που του επιβάλλουν τις ασκούμενες πολιτικές».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...