294
Εικόνα αρχείου από παλιότερη κατολίσθηση στον Ισθμό |

Νέα μεγάλη κατολίσθηση στη διώρυγα της Κορίνθου – κινδύνευσε πλοίο [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2020, 13:28
Εικόνα αρχείου από παλιότερη κατολίσθηση στον Ισθμό
|

Νέα μεγάλη κατολίσθηση στη διώρυγα της Κορίνθου – κινδύνευσε πλοίο [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2020, 13:28

Συνεχίζονται οι κατολισθήσεις στον Ισθμό της Κορίνθου, που βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές των ναυτικών και προκαλούν ανησυχίες στους ειδικούς.

Το βράδυ του Σαββάτου κατέρρευσε τμήμα της πλαγιάς, την ώρα που ρυμουλκό προσπαθούσε να ξεκολλήσει φορτηγό πλοίο, το οποίο είχε προσαράξει.

Είχε προηγηθεί ανάλογο περιστατικό στις 13 Νοεμβρίου.

Ετσι, η αρμόδια αρχή ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται μέχρι την Τρίτη το απόγευμα, οι διελεύσεις πλοίων και σκαφών από τη διώρυγα της Κορίνθου λόγω εκτάκτων εργασιών αποκατάστασης των βυθισμάτων.

Αριστερά του πλοίου φαίνεται το σημείο της κατάρρευσης

Οπως ανακοινώθηκε από την εταιρία Διώρυγος Κορίνθου, «η κατάπτωση σημειώθηκε στην ίδια χιλιομετρική θέση του βιολογικού που καταγράφηκε και στις 13 Νοεμβρίου, λόγω πιθανών γεωλογικών φαινομένων στην συγκεκριμένη θέση».

Σύμφωνα πάντα με την εταιρία, «οι εργασίες θα εκτελούνται επί 24ώρου βάσεως, έως ότου απομακρυνθεί όλη η ποσότητα των εκτιμώμενων 1.200 κυβικών, ενώ εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 24 Νοεμβρίου και η διώρυγα θα λειτουργήσει κανονικά εξυπηρετώντας τη ναυσιπλοΐα».

Παράλληλα, η εταιρία ανακοίνωσε ότι προτίθεται «να ξεκινήσει άμεσα συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την ανεύρεση της αιτίας εκδήλωσης αυτών των φαινομένων, καθώς και την εξεύρεση τρόπων πρόληψης και αντιμετώπισής τους».

Το βράδυ του Σαββάτου, η Λιμενική Αρχή Κορίνθου, ενημερώθηκε για το περιστατικό προσάραξης του φορτηγού πλοίου «SEAVEN STAR» εντός του Ισθμού με επιβαίνοντες 17 μέλη πλήρωμα.

Ακολούθησαν εργασίες αποκόλλησης του πλοίου από πλωτό γερανό, ενώ στη συνέχεια το «SEAVEN STAR» ρυμουλκήθηκε και αγκυροβόλησε με ασφάλεια εκτός του λιμένα Κορίνθου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες επιθεώρησης των υφάλων.

Ο απόπλους του πλοίου απαγορεύθηκε προσωρινά μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.