169
Μαύροι καπνοί αναδύονται ξανά από τη Μόρια | ert.gr

Νέα φωτιά στη Μόρια: Παρανάλωμα όσες σκηνές είχαν απομείνει όρθιες εκτός του ΚΥΤ

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2020, 15:27
Μαύροι καπνοί αναδύονται ξανά από τη Μόρια
|ert.gr

Νέα φωτιά στη Μόρια: Παρανάλωμα όσες σκηνές είχαν απομείνει όρθιες εκτός του ΚΥΤ

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2020, 15:27

Συναγερμός σήμανε ξανά το μεσημέρι της Πέμπτης στη Μόρια, καθώς, όπως έγινε γνωστό, ξέσπασε νέα φωτιά στον προσφυγικό καταυλισμό.

Συγκεκριμένα, εμφανίστηκαν δύο εστίες που είχαν απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων μεταξύ τους.

Με ρίψεις ακριβείας από εναέρια μέσα αντιμετωπίζονται οι εστίες, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, διευκρινίζοντας ότι οι εστίες είναι έξω από το ΚΥΤ, στον Ελαιώνα.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, καίγονται όσες σκηνές είχαν απομείνει όρθιες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές των δύο προηγουμένων ημερών, ενώ συνεχίζονται οι εικόνες καταστροφής και απόγνωσης.

Οι ελάχιστοι πρόσφυγες που είχαν απομείνει εκεί φεύγουν τρέχοντας με λιγοστά πράγματα.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση παραμένει τεταμένη, καθώς κάτοικοι με τη στήριξη δημοτικών αρχών και παραγόντων βρέθηκαν έξω από την είσοδο της δομής για να εμποδίσουν την ανακατασκευή της. Κάτοικοι από τη Μόρια και από όμορες περιοχές συγκεντρώθηκαν στη δομή, ενώ δυο φορτηγά του δήμου παρατάχθηκαν στον χώρο.

Η ΕΡΤ Βορείου Αιγαίου μετέδωσε ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν και πάλι λόγο για παρεμπόδιση των οχημάτων που επιχειρούν να προσεγγίσουν τα σημεία, από πρόσφυγες και μετανάστες που τους πετούν πέτρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...