590
Επιστήμονες με προστατευτικές στολές στο Εργαστήριο Ιολογίας της Γουχάν | EPA/SHEPHERD HOU CHINA

Νέα έρευνα: Ο κορονοϊός ήταν μεταδοτικός στη Γουχάν από τον Μάιο του 2019!

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2021, 12:23
Επιστήμονες με προστατευτικές στολές στο Εργαστήριο Ιολογίας της Γουχάν
|EPA/SHEPHERD HOU CHINA

Νέα έρευνα: Ο κορονοϊός ήταν μεταδοτικός στη Γουχάν από τον Μάιο του 2019!

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2021, 12:23

Δεν είναι άγνωστη μόνο η προέλευση του κορονοϊού που έχει σαρώσει τον πλανήτη από τον χειμώνα του 2020, αλλά και η ημερομηνία της αρχικής εμφάνισής του.

Μπορεί η επίσημη θέση των κινεζικών αρχών να είναι ότι το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε στη Γουχάν στις 17 Νοεμβρίου του 2019 –αφού τους πρώτους μήνες έλεγαν ότι εμφανίστηκε στα μέσα Δεκεμβρίου του 2019– όμως υπάρχουν στοιχεία, αν και όχι επίσημα επιβεβαιωμένα, ότι ο ιός κυκλοφορούσε στην περιοχή αρκετά νωρίτερα και ότι είχε ταξιδέψει και σε άλλες χώρες.

Για παράδειγμα, γάλλοι αθλητές που είχαν συμμετάσχει στους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αγώνες από τις 18 έως τις 27 Οκτωβρίου του 2019, μαζί με 9.308 αθλητές από 109 χώρες, είχαν επιστρέψει στη χώρα τους άρρωστοι, με συμπτώματα που αργότερα αποδόθηκαν στην Covid-19, στην αρχική μορφή της.

Τώρα, προστίθενται νέα σημαντικά δεδομένα: ερευνητές ανακάλυψαν στοιχεία που καταδεικνύουν ότι ο SARS-CoV-2 έκοβε… βόλτες στη Γουχάν από το καλοκαίρι του 2019, ενδεχομένως και την άνοιξη. Ενδιαφέρουσα μάλιστα είναι η προσέγγισή τους, καθώς δεν πρόκειται για έρευνα ιατρικής φύσης, αλλά ιντερνετικής κατασκοπείας. Συγκεκριμένα, η εταιρεία συμβούλων κυβερνοασφάλειας, Internet 2.0, με έδρα στην Αυστραλία και εξειδίκευση στην Κίνα, σκέφτηκε έναν διαφορετικό τρόπο για να διαπιστώσει πότε ο κορονοϊός ξεκίνησε να μολύνει ανθρώπους: μελέτησε τα επίσημα αρχεία της κινεζικής επαρχίας Χουμπέι, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Γουχάν, για να βρει τις αγορές εργαστηριακού εξοπλισμού για τη διενέργεια μοριακών τεστ (PCR), τα οποία ανιχνεύουν τον κορονοϊό στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ετσι, διαπιστώθηκε ότι οι αγορές PCR διπλασιάστηκαν το 2019 σε σχέση με το 2018, αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι ότι παρουσιάστηκε ξαφνική αύξηση από τον Μάιο του 2019, δηλαδή επτά ολόκληρους μήνες πριν από το πρώτο επίσημα καταγεγραμμένο κρούσμα!

Μελετώντας τα συγκεκριμένα αρχεία των αγορών από το 2007 έως το 2019, τα οποία είναι διαθέσιμα ελεύθερα στο Διαδίκτυο, οι ερευνητές ανακάλυψαν σημαντικές και αξιοσημείωτες αλλαγές στο μοτίβο των αγορών PCR στην επαρχία Χουμπέι, το δεύτερο εξάμηνο του 2019, ξεκινώντας μάλιστα από τον Μάιο εκείνης της χρονιάς.

«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι, σύμφωνα με τα δεδομένα που αναλύσαμε, ο ιός μεταδιδόταν στην Γουχάν από το καλοκαίρι του 2019 και σίγουρα από το φθινόπωρο», ανέφεραν οι ερευνητές, οι οποίοι έδωσαν όλα τα στοιχεία στις αμερικανικές αρχές, στο πλαίσιο της έρευνας για την προέλευση του κορονοϊού.

Οπως διευκρινίζει η Telegraph, η θεωρία ότι ο ιός «δραπέτευσε» από το Εργαστήριο Ιολογίας της Γουχάν και ότι οι Κινέζοι το έκρυβαν επί μήνες, κερδίζει έδαφος ολοένα και περισσότερο στις ΗΠΑ, και αυτά τα στοιχεία ρίχνουν νέο φως στην υπόθεση.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 2017, η επαρχία ξόδεψε 3,3 εκατ. λίρες για να αγοράσει εξοπλισμό PCR, το 2018, 4 εκατ. και το 2019, 7,8 εκατ. λίρες. Παράλληλα, τα συμβόλαια αγοράς των PCR αυξήθηκαν από 89 το 2018, σε 135 το 2019.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι επίσης το ποιοι αγόρασαν τον εργαστηριακό εξοπλισμό: ήταν κυρίως τέσσερις φορείς: το κινεζικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών (CDC) στην επαρχία Χουμπέι, το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν, το Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας της Γουχάν και ένα στρατιωτικό νοσοκομείο της Γουχάν. Σύμφωνα με τους ερευνητές, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό στοιχείο γιατί και οι τέσσερις φορείς έχουν μεγάλο ρόλο στην αντιμετώπιση και πρόληψη των ασθενειών.

«Είμαστε σίγουροι ότι η πανδημία ξεκίνησε πολύ νωρίτερα από την επίσημη ενημέρωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας από τους Κινέζους. Πιστεύουμε ότι η πρώτη αύξηση στις αγορές από το κινεζικό CDC και τον κινεζικό στρατό σημειώθηκε τον Μάιο του 2019 και η μεγάλη αύξηση ξεκίνησε τον Ιούλιο», σημείωσαν οι ερευνητές, οι οποίοι βρήκαν επίσης ότι το CDC της Γουχάν χρησιμοποίησε PCR τεστ στους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αγώνες του Οκτωβρίου του 2019, κατά τους οποίους νόσησαν οι γάλλοι αθλητές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...