188
Στην κατάληψη ζούσαν πολλά παιδιά | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Νέα επιχείρηση για εκκένωση κατάληψης στην Οκταβίου Μερλιέ

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2019, 08:06
Στην κατάληψη ζούσαν πολλά παιδιά
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Νέα επιχείρηση για εκκένωση κατάληψης στην Οκταβίου Μερλιέ

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2019, 08:06

Θα πρέπει να το συνηθίσουμε. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό την ηγεσία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, έχει αποφασίσει να επιβάλει τον νόμο όσον αφορά στο φαινόμενο των καταλήψεων κτιρίων. Αμφιλεγόμενη πρακτική κατά κάποιους που προβάλλουν το δικαίωμα των προσφύγων σε μια στέγη, αλλά ο νόμος είναι ο νόμος. Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας λοιπόν ξεκίνησε μια ακόμη αστυνομική επιχείρηση για εκκένωση κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας που τελούσε υπό κατάληψη.

Πρόκειται για το ιστορικό κτίριο του 5ου Λυκείου Αθηνών στη συμβολή των οδών Οκταβίου Μερλιέ και Πρασσά, στον Αγιο Νικόλαο στα Πευκάκια, στην περιοχή της Νεαπόλεως ανάμεσα στα Εξάρχεια και στο Κολωνάκι.

Στο κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη για πάνω από τρία χρόνια διέμεναν πάνω από 100 αλλοδαποί, πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι, αφού σύμφωνα με το πρωτόκολλο αφού ταυτοποιηθούν, θα μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, ενώ παράλληλα δόθηκε διαταγή για ελέγχους και για ναρκωτικά.

Πρόκειται για την έβδομη επιχείρηση εκκένωσης κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας από τα τέλη Αυγούστου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...