491
Από τη Θεσσαλονίκη, τα χιόνια «κατεβαίνουν» στην Αθήνα τη νύχτα της Δευτέρας | ΙΝΤΙΜΕnews

Νέα επιδείνωση του καιρού: Θα το στρώσει στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 6 Ιανουαρίου 2019, 11:41
Από τη Θεσσαλονίκη, τα χιόνια «κατεβαίνουν» στην Αθήνα τη νύχτα της Δευτέρας
|ΙΝΤΙΜΕnews

Νέα επιδείνωση του καιρού: Θα το στρώσει στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 6 Ιανουαρίου 2019, 11:41

Νέα σοβαρή επιδείνωση του καιρού, με χιόνια από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι και τα ξημερώματα της Τρίτης  ακόμα και στα πεδινά της Αττικής (με ισχυρή την πιθανότητα να το στρώσει στα βόρεια προάστια), έρχεται τα επόμενα 24ωρα και μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Ψυχρές αέριες μάζες από την περιοχή των Βαλκανίων θα ρίξουν και άλλο τη θερμοκρασία, με τον υδράργυρο να δείχνει σε ορισμένες περιοχές  -18 βαθμούς Κελσίου.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως σε περιοχές της Νότιας Χαλκιδικής και της Ανατολικής Μακεδονίας. Από το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα επηρεαστούν οι Σποράδες, το Πήλιο, η ανατολική Φθιώτιδα, οι περιοχές της Εύβοιας, η Αττικοβοιωτία, η ανατολική Πελοπόννησος και όλα τα νησιά του Αιγαίου.

Όπως προαναφέρθηκε, τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, τα χιόνια θα φθάσουν μέχρι το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Πιο αναλυτικά:

Τη Δευτέρα στα βορειοδυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα υπόλοιπα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές η χιονόνερο στα νότια κυρίως θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα, και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά καθώς και στα πεδινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Κατά τόπους οι χιονοπτώσεις θα είναι πιο πυκνές στη Χαλκιδική, την Εύβοια, τις Σποράδες και από το απόγευμα στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα. Τη νύχτα στα δυτικά και τα βόρεια τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 στα πελάγη τοπικά 7 και από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα πτώση, ενώ παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια, όπου κατά τόπους θα είναι ολικός.

Την Τρίτη στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, προβλέπονται λίγες νεφώσεις που το απόγευμα στο Ιόνιο κι από το βραδύ στα υπόλοιπα θα αυξηθούν.

Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχή η χιονόνερο στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα, κατά τόπους πιο πυκνές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες.

Σταδιακά τα φαινόμενα από το απόγευμα και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 πιθανώς το πρωί τοπικά 8 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, στρεφόμενοι τη νύχτα σε δυτικούς.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Ισχυρός παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια, όπου κατά τόπους θα είναι ολικός.

 Την Τετάρτη προβλέπεται νέα επιδείνωση από τα δυτικά με κύριο χαρακτηριστικό όμως τις τοπικές βροχές και τις σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παράκτια και χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας χωράς με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα σταδιακά στα υπόλοιπα πιθανώς κατά τόπους θα είναι έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και σταδιακά από τα δυτικά 7 και τοπικά στα πελάγη 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα σημειωθεί ισχυρός παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια, όπου κατά τόπους θα είναι ολικός.

Δείτε την εξέλιξη του καιρού τα επόμενα 24ωρα στο βίντεο που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...