338
Ο Νίκος Ταχιάος μιλάει στην παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού του | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Νέα δημοσκόπηση: Νίκες για Ταχιάο και Μώραλη σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2019, 14:40
Ο Νίκος Ταχιάος μιλάει στην παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού του
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Νέα δημοσκόπηση: Νίκες για Ταχιάο και Μώραλη σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2019, 14:40

Καταποντισμός των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά αποτυπώνεται σε δύο δημοσκοπήσεις για τους αντίστοιχους δήμους που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα». Στον δεύτερο γύρο, προβλέπεται να εκλεγούν τόσο ο επίσημος υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ταχιάος όσο και ο νυν δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Ο Ταχιάος είναι πρώτος στη δημοσκόπηση της εταιρίας Interview, με διαφορά μεγαλύτερη των 10 μονάδων από την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία κινδυνεύει να μην περάσει στο δεύτερο γύρο, καθώς η υποψηφιότητα της καταγράφει ισχνή απόσταση από αυτήν του  Γιώργου Ορφανού. Ο «γαλάζιος» υποψήφιος Νίκος Ταχιάος  συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 23,4%,  ενώ πίσω του παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός καθώς ακολουθούν η Κατερίνα Νοτοπούλου με 11,7% και ο Γιώργος Ορφανός 11,5% . Είσοδο στο Β’ γύρο διεκδικούν  και ο πρώην νομάρχης και περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης με 9,2% , αλλά και ο υποστηριζόμενος από το ΚΙΝΑΛ Σπύρος Βούγιας με 9%. Για το δεύτερο γύρο, στα δίπολα μεταξύ των πιθανών αντιπάλων του, ο υποψήφιος της Ν.Δ. έχει και πάλι προβάδισμα. Στην αναμέτρηση του με την κυρία Νοτοπούλου συγκεντρώνει ποσοστό 50,1% έναντι ποσοστού 21% της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ. Στο δίπολο μεταξύ Ταχιάου – Ορφανού, νικητής φαίνεται και πάλι ο Ν. Ταχιάος με ποσοστό 38,7% , έναντι του Γ. Ορφανού που συγκεντρώνει  29,2 % . Περίπου ίδια εικόνα καταγράφεται και στο δίπολο Ταχιάου – Βούγια με τους υποψηφίους να συγκεντρώνουν αντίστοιχα τα ποσοστά  45,5% – 23,1%.

Στον Πειραιά, ο Γιάννης Μώραλης προηγείται με 34% ενώ ακολουθεί ο Νίκος Βλαχάκος με 22,8%. Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μπελαβίλας είναι τρίτος με μόλις 13,4%. Στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρία MARC το ποσοστό του δημάρχου ανεβαίνει στο 40,4% με αναγωγή επί των εγκύρων και κατανομή των αναποφάσιστων. Του κ. Βλαχάκου εκτιμάται στο 27% και του κ. Μπελαβίλα στο 15,9. Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει εκτός δεύτερου γύρου.

Στην επαναληπτική εκλογή προβλέπεται άνετη επικράτηση του κ. Μώραλη, με ποσοστό 57% έναντι 42,8% του κ. Βλαχάκου. Στην παράσταση νίκης, πάντως, ο Γιάννης Μώραλης έχει το συντριπτικό 62,9% ποσοστό έναντι 8,6% του Νίκου Βλαχάκου και μόλις 1,9% του Νίκου Μπελαβίλα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...