358
Ο Σεντάτ Πεκέρ από το Ντουμπάι από όπου εξαπολύει τα βέλη του κατά του Ερντογάν και του στενού του κύκλου | YouTube

Νέα αποκάλυψη Πεκέρ: Τούρκος υπουργός έδωσε εντολή για δολοφονία δημοσιογράφου

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2021, 20:23
Ο Σεντάτ Πεκέρ από το Ντουμπάι από όπου εξαπολύει τα βέλη του κατά του Ερντογάν και του στενού του κύκλου
|YouTube

Νέα αποκάλυψη Πεκέρ: Τούρκος υπουργός έδωσε εντολή για δολοφονία δημοσιογράφου

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2021, 20:23

Εισαγγελικές αρχές στην Κωνσταντινούπολη ανακοίνωσαν την Τρίτη την έναρξη νέας έρευνας για τη δολοφονία πριν από 25 χρόνια ενός τουρκοκύπριου δημοσιογράφου, μετά τον ισχυρισμό του Σεντάτ Πεκέρ, καταδικασμένου αφεντικού συμμορίας του οργανωμένου εγκλήματος, ότι η δολοφονία διατάχθηκε από πρώην υπουργό.

Οι ανεπιβεβαίωτες καταγγελίες του Πεκέρ μέσω YouTube για εξωδικαστικές δολοφονίες τη δεκαετία του 1990 έφεραν ξανά στο προσκήνιο εκατοντάδες ανεξιχνίαστους φόνους από εκείνη τη δεκαετία.

Σε βίντεο με πάνω από 17 εκατομμύρια θεάσεις στην Τουρκία, ο Πεκέρ είπε ότι ανέθεσε στον αδελφό του να δολοφονήσει τον δημοσιογράφο Κουτλού Ανταλί το 1996 κατόπιν διαταγής πρώην υπουργού.

Ο αρχιμαφιόζος τόνισε ότι ο αδελφός του, Ατίλα, δεν μπόρεσε να φέρει σε πέρας την αποστολή, αν και ο Ανταλί δολοφονήθηκε λίγο καιρό αργότερα, τον Ιούλιο του 1996.

Ο Ατίλα Πεκέρ συνελήφθη για λίγο πριν από εννέα ημέρες, λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία του βίντεο του αδερφού του.

Επειτα από τις αποκαλύψεις, οι εισαγγελικές αρχές στην Κωνσταντινούπολη δήλωσαν ότι ξεκίνησαν έρευνα για τη δολοφονία του Ανταλί που «περιλαμβάνει διάφορες καταγγελίες». Ανέφεραν ακόμη ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την εξασφάλιση πληροφοριών και εγγράφων από τις τουρκοκυπριακές δικαστικές «αρχές» σχετικά με τη δολοφονία, εκτός από τη συγκέντρωση πιθανών αποδεικτικών στοιχείων στην Τουρκία. Επί του ζητήματος, ο Ατίλα Πεκέρ θα δώσει λεπτομερή κατάθεση.

Η αρχική έρευνα την περίοδο της δολοφονίας του Ανταλί δεν αποκάλυψε τους υπευθύνους τους εγκλήματος. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επέβαλε πρόστιμο στην Τουρκία το 2005 για αποτυχία διεξαγωγής «επαρκούς και αποτελεσματικής διερεύνησης των συνθηκών γύρω από τη δολοφονία».

Ο 49χρονος Σεντάτ Πεκέρ, βαρόνος του τουρκικού υποκόσμου, έγινε διαβόητος τη δεκαετία του 1990. Καταδικάστηκε να εκτίσει 14 χρόνια κάθειρξη το 2007, μεταξύ άλλων για σύσταση και συμμορία. Έχει εκτίσει ποινές φυλάκισης στην πατρίδα του.

Ο ίδιος ανέφερε την περασμένη εβδομάδα πως πλέον  βρίσκεται στο Ντουμπάι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τα οκτώ βίντεο που έχει ανεβάσει μέχρι στιγμής έχουν συνολικά πάνω από 70 εκατομμύρια θεάσεις.

Οι κατηγορίες του Πεκέρ εναντίον νυν και πρώην κυβερνητικών αξιωματούχων περιλαμβάνουν επίσης βιασμούς, διακίνηση ναρκωτικών και μυστικές παραδόσεις όπλων.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ένας από τους ανθρώπους που έχει βάλει στο στόχαστρο του ο Πεκέρ μέχρι στιγμής, διαψεύδουν κατηγορηματικά τις κατηγορίες. Ο Σοϊλού είπε ότι οι κατηγορίες του αρχιμαφιόζου είναι μια συνωμοσία εναντίον της χώρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...