486
Ο Κώστας Τασούλας με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή. Η αξιωματική αντιπολίτευση αποχώρησε από την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Εξοπλιστικών και Αμυνας | φωτ. αρχείου

ΝΔ: Σκορποχώρι η χώρα από τον εξευτελιστικό τραγέλαφο Τσίπρα – Καμμένου

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2019, 12:26
Ο Κώστας Τασούλας με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή. Η αξιωματική αντιπολίτευση αποχώρησε από την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Εξοπλιστικών και Αμυνας
|φωτ. αρχείου

ΝΔ: Σκορποχώρι η χώρα από τον εξευτελιστικό τραγέλαφο Τσίπρα – Καμμένου

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2019, 12:26

Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε ο τραγέλαφος του «παραιτούμαι – δεν παραιτούμαι» από τον συγκυβερνήτη Πάνο Καμμένο που βρίσκεται στην κορύφωσή του τις τελευταίες ώρες, όσο πλησιάζει το καθοριστικό του ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα.

Είχε προηγηθεί η επεισοδιακή κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Εξωτερικών και Άμυνας στη Βουλή, που έληξε πριν καλά – καλά αρχίσει.

Σε μία ακόμη θεατρική κίνηση, ο Πάνος Καμμένος τη συγκάλεσε προκειμένου -υποτίθεται- να ενημερώσει τους βουλευτές – μέλη των δύο κοινοβουλευτικών επιτροπών σχετικά με την τροπολογία των Αντισταθμιστικών των F-16 (και αφού μία ημέρα νωρίτερα είχε δεχθεί τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια, για τη βιαστική προώθηση της τροπολογίας χωρίς συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές).

Στην παρατήρηση όμως του εκπροσώπου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Τασούλα, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν δέχεται να συνομιλεί με έναν υπουργό εν αποδρομή και κατά συνέπεια είναι υποχρεωμένη να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση, ο κ. Καμμένος αρνήθηκε ότι τελεί υπό παραίτηση, σε μία ακόμη εντυπωσιακή κωλοτούμπα στην οποία μάς έχει συνηθίσει την τελευταία τετραετία.

Πιο αναλυτικά, όπως σημειώνεται από πηγές της Πειραιώς, «το πρωί είχε προγραμματιστεί, ως γνωστόν, κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, προκειμένου ο Πάνος Καμμένος να ενημερώσει τα μέλη τους για την τροπολογία που κατέθεσε την τελευταία στιγμή το βράδυ της Τετάρτης και προέβλεπε την απαράδεκτη αναβίωση Αντισταθμιστικών Ωφελειών που είχαν καταργηθεί δια νόμου από το 2011.

»Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, η ΝΔ απαίτησε την απόσυρση της και ο κ. Καμμένος πειθαναγκάστηκε –μήπως και σώσει την τροπολογία του- να σκηνοθετήσει την κοινή συνεδρίαση των δύο επιτροπών, κερδίζοντας χρόνο ενόψει και της ονομαστικής ψηφοφορίας που αξίωσε η ΝΔ και προγραμματίστηκε για την προσεχή Δευτέρα.

»Ύστερα, ωστόσο, από την προχθεσινή προαναγγελία του πρωθυπουργού ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή σε περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση και τον χθεσινό αποχαιρετισμό του κ. Καμμένου στο Συμβούλιο Αμυνας του Πενταγώνου, η ΝΔ έκανε σήμερα το θεσμικά αυτονόητο.

»Τα μέλη των δύο επιτροπών της ΝΔ ζήτησαν εξ αρχής το λόγο και μέσω του βουλευτή Κωνσταντίνο Τασούλα έκαναν γνωστό ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αποχωρεί από τη συνεδρίαση, καθώς δεν προτίθεται να συνομιλήσει με έναν ήδη παραιτηθέντα υπουργό, πόσω μάλλον για ένα τόσο σημαντικό θέμα.

»Ο κ. Τασούλας τόνισε επίσης ότι την ευθύνη για τη συγκεκριμένη τροπολογία οφείλει να την επωμισθεί –αν το επιθυμεί- ο διάδοχος του κ. Καμμένου και εφόσον ασφαλώς προκύψει άλλη κυβέρνηση υπό τον κ. Τσίπρα

»Ο κ. Καμμένος που δεν έκρυψε τον αιφνιδιασμό του, ισχυρίστηκε ότι δεν τελεί (ακόμη) υπό παραίτηση, αλλά ουδείς ασφαλώς μπορεί πλέον να δώσει την παραμικρή βάση στις διαρκώς αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις του».

Μετά την νέα αυτή παράσταση από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας που όλο αποχαιρετά και φεύγει, αλλά όλο και περισσότερο δυσκολεύεται να ξεκολλήσει από την αγαπημένη καρέκλα του, στην Πειραιώς διαμηνύουν ότι επιτέλους, οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος «οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι η διακυβέρνηση της χώρας δεν είναι σκορποχώρι και ότι η ΝΔ δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε αυτόν τον τραγέλαφο που εξευτελίζει τη χώρα και τους θεσμούς της».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...