461
Νέα κόντρα κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα μάτια του πρώην γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της κυβέρνσηης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και μετέπειτα υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής | InTime News / ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: Για διαδικαστικά αθωώθηκε ο Κρέτσος – Για τις σακούλες με τα επταψήφια ποσά ούτε λέξη;

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2023, 21:42
Νέα κόντρα κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα μάτια του πρώην γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της κυβέρνσηης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και μετέπειτα υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής
|InTime News / ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: Για διαδικαστικά αθωώθηκε ο Κρέτσος – Για τις σακούλες με τα επταψήφια ποσά ούτε λέξη;

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2023, 21:42

Νέο γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η αθώωση του πρώην γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσου, και πέντε μελών της Επιτροπής Αξιολόγησης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016 από την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης, καθώς και του επιχειρηματία Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, ο οποίος δικάστηκε για ηθική αυτουργία στην πράξη των υπολοίπων, την Παρασκευή (περισσότερα εδώ).

Η αρχή έγινε με την τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση, ο οποίος ανέφερε στη σχετική ανακοίνωσή του τα εξής:

«Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε από το βήμα της Βουλής για “στημένο διαγωνισμό” σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, ο Λευτέρης Κρέτσος αθωώθηκε ομόφωνα, όπως και πέντε μέλη της επιτροπής αξιολόγησης του διαγωνισμού. Ούτε “βοσκοτόπια”, λοιπόν, ούτε “εύνοια” προς τον κ. Καλογρίτσα, με τη βούλα της Δικαιοσύνης. Ολα ψέματα!

Το μόνο που έμεινε πια στον κ. Μητσοτάκη είναι η συμμαχία με τον άλλοτε συνεργάτη του κ. Θεοδωρικάκο και τον δικηγόρο του κ. Λοβέρδο, να κατασκευάζουν συκοφαντίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ως φθηνό αντιπερισπασμό από την εκτροπή των υποκλοπών.

Αποδεικνύεται πλέον ότι όλα στήθηκαν προκειμένου να εκδικηθούν τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επειδή για πρώτη φορά μπήκαν χρήματα στο δημόσιο ταμείο από τη χρήση των δημοσίων συχνοτήτων».

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να μάθει: «Θα βρει το θάρρος ο κ. Μητσοτάκης να ζητήσει συγγνώμη για τις συκοφαντίες που εξαπολύει εδώ και εφτά χρόνια και επανέλαβε ακόμη και σήμερα από το βήμα της Βουλής;​».

Για τη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο, τα πράγματα δεν έχουν ακριβώς έτσι. «Ο κ. Κρέτσος, του οποίου την αθώωση πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, δικαζόταν για διαδικαστικά ζητήματα των δικαιολογητικών που ζητήθηκαν για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών», επεσήμανε το Γραφείο Τύπου της ΝΔ. «Καμία σχέση δεν έχει η συγκεκριμένη υπόθεση με το στήσιμο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών και την απόπειρα ελέγχου του τηλεοπτικού πεδίου μέσω της δημιουργίας του ΣΥΡΙΖΑ channel! Αυτά κρίνονται στο Ειδικό Δικαστήριο, όπου δικάζεται ο στενότερος συνεργάτης του κ. Τσίπρα, Ν. Παππάς!», διευκρίνισε.

Σχολίασε, δε, ότι «για το δικαστήριο του κ. Κρέτσου ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση 147 λέξεων σε λίγες ώρες. Για το Ειδικό Δικαστήριο και όσα καταγγέλλονται εκεί για τον ΣΥΡΙΖΑ, για τον κ. Παππά, για τα ραντεβού και τις μεταφορές βαλιτσών με τον ειδικό των offshore κ. Αρτεμίου, για σακούλες με επταψήφια ποσά που κατέληγαν στο κόμμα και για το στήσιμο του διαγωνισμού μέσω sms μοιράσματος ποσοστών δεν έχουν βγάλει ούτε λέξη εδώ και 14 ημέρες!».

«Εμείς θα συνεχίσουμε να επαναλαμβάνουμε τα ερωτήματα και να απαιτούμε απαντήσεις.

  1. Ποιοι ήταν οι παραλήπτες των βαλιτσών που καταγγέλλονται;
  2. Δρούσε αυτοβούλως ο κ. Παππάς ή κατ’ εντολήν Τσίπρα;
  3. Τι υπηρεσίες προσέφερε ο κ. Αρτεμίου στον κ. Παππά και στο Μαξίμου, στο οποίο μπαινόβγαινε με σακούλες;
  4. Αν όλες οι καταγγελίες ετών που γεννούν τα παραπάνω ερωτήματα είναι ψευδείς, γιατί κανείς δεν έχει μηνύσει τον κ. Καλογρίτσα;», κατέληξε η ΝΔ στη δική της ανακοίνωση  για την υπόθεση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News