421
Ο Παύλος Πολάκης στα έδρανα της Βουλής | ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / IntimeNews

ΝΔ σε Πολάκη: Ασε τις απειλές και απάντησε αν έκανες τροποποιητική στο πόθεν έσχες

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2021, 21:14
Ο Παύλος Πολάκης στα έδρανα της Βουλής
|ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / IntimeNews

ΝΔ σε Πολάκη: Ασε τις απειλές και απάντησε αν έκανες τροποποιητική στο πόθεν έσχες

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2021, 21:14

Απάντηση στον Παύλο Πολάκη μετά τις απειλές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για μήνυση και αγωγή κατά του κυβερνώντος κόμματος για τη δήλωση «πόθεν έσχες» που υπέβαλε, έδωσε η Νέα Δημοκρατία.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Επιτροπής «πόθεν έσχες» της Βουλής Θανάσης Μπούρας σε ανακοίνωσή του αποκάλυψε πως ο κ. Πολάκης έκανε τροποποιητική δήλωση για τη γυναίκα του το 2020, αφού είχε ενημερωθεί από τον ορκωτό λογιστή πως για τα έτη 2015-2018 «δεν εμφανιζόταν η ατομική επιχείρηση της συζύγου του και του εστάλησαν αρμοδίως σχετικές παρατηρήσεις τον Οκτώβριο του 2020».

Η ΝΔ καλεί τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει αν στο πλαίσιο του επανελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των ετών 2015-2018, ο ορκωτός ελεγκτής που είχε αναλάβει τον έλεγχο του κ. Πολάκη διαπίστωσε ότι στις δηλώσεις του δεν εμφανιζόταν η ατομική επιχείρηση της συζύγου του και αν τον Μάρτιο του 2021 υπέβαλε τροποποιητική δήλωση, δηλώνοντας αναδρομικά την ατομική επιχείρηση της συζύγου του.

«Πώς λοιπόν ο κ. Πολάκης έχει κάνει σημαία τα πόθεν έσχες άλλων, όταν ο ίδιος είχε στο δικό του σημαντικές παραλείψεις κατά παράβαση του νόμου;» διερωτάται η Πειραιώς καλώντας τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει κατά μέρος τις απειλές και να απαντήσει στα ερωτήματα που του θέτει για το θέμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:

«Ο κ. Πολάκης επανέρχεται με το γνωστό ύφος του και απειλεί. Ας αφήσει λοιπόν κατά μέρος τις απειλές και ας απαντήσει ευθέως: Είναι αλήθεια ή όχι ότι στο πλαίσιο του επανελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των ετών 2015-2018, ο ορκωτός ελεγκτής που είχε αναλάβει τον έλεγχο του κ. Πολάκη διαπίστωσε ότι στις δηλώσεις του δεν εμφανιζόταν η ατομική επιχείρηση της συζύγου του; Είναι αλήθεια ή όχι ότι του εστάλησαν αρμοδίως σχετικές παρατηρήσεις τον Οκτώβριο του 2020 κατόπιν των οποίων τον Μάρτιο του 2021 υπέβαλε τροποποιητική δήλωση, δηλώνοντας αναδρομικά την ατομική επιχείρηση της συζύγου του; Είναι αλήθεια ή όχι ότι η Επιτροπή έθεσε τη δήλωση του στο αρχείο στις 23.6.2021, όπως έκανε και με άλλες υποθέσεις, κατόπιν της συμμόρφωσης του αυτής; Πώς λοιπόν ο κ. Πολάκης έχει κάνει σημαία τα πόθεν έσχες άλλων, όταν ο ίδιος είχε στο δικό του σημαντικές παραλείψεις κατά παράβαση του νόμου; Εκτός αν έχει όντως πιστέψει ότι είναι μια κατηγορία μόνος του: να κουνάει το δάχτυλο σε όλους δίχως να δίνει λόγο σε κανέναν. Όπως ακριβώς κάνει και με το θέμα του εμβολιασμού».

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης ανέφερε μέσω ανάρτησής του στο Facebook πως θα απαντήσει με μήνυση και αγωγή στη ΝΔ για το πόθεν έσχες του, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε μέσω σχετικής ανακοίνωσης «ευχόμαστε καλά ξεμπερδέματα» στο κυβερνών κόμμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...