Ο κ. Σακελλαρίου εξέρχεται του κτιρίου του ΣτΕ μετά την ανακοίνωση της απόφασής του που ήδη προκαλεί έντονες πολιτικές αντιδράσεις | INTIMEnews
Επικαιρότητα

ΝΔ για Σακελλαρίου: Πρωτοφανής παραίτηση – «Καρφί» από τον Νίκο Παππά

Η παραίτηση του πρoέδρου του ΣτΕ εντείνει τις σκιές που υπάρχουν στις σχέσεις της κυβέρνησης με τη Δικαιοσύνη, εκτιμούν στην Πειραιώς - «Δεν έδειξε να ενοχλείται για το απόρρητο όταν αποφάσιζε για τις τηλεοπτικές άδειες», το αιχμηρό σχόλιο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής
Protagon Team

Εξηγήσεις για την παραίτηση Σακελλαρίου ζήτησε από την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μία πρωτοφανή στα δικαστικά χρονικά απόφαση. Αιχμηρό σχόλιο από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά που παρατήρησε ότι ότι παραιτηθείς πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν εμφανίστηκε τόσο ευαίσθητος για το δικαστικό απόρρητο όταν διαρρέονταν στον Τύπο οι λεπτομέρειες και το σκεπτικό της απόφασης για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

«Η πρωτοφανής στα δικαστικά χρονικά παραίτηση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας εντείνει τις σκιές που υπάρχουν στις σχέσεις της Κυβέρνησης με τη Δικαιοσύνη», σχολίασε σε δήλωσή του ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, και κάλεσε το Μαξίμου να δώσει άμεσα εξηγήσεις.

Παράλληλα, ο βουλευτής Καβάλας χαρακτήρισε απαραίτητο «την ώρα που η Δικαιοσύνη βρίσκεται στο επίκεντρο προφανών κυβερνητικών πιέσεων, οι ανώτατοι λειτουργοί να επιτελούν αμερόληπτα το έργο τους μακριά από τη δημοσιότητα με βάση τη συνείδηση τους και το δημόσιο συμφέρον».

Ιδιαίτερα αιχμηρός έναντι του παραιτηθέντος προέδρου του ΣτΕ εμφανίστηκε με ανάρτησή του στο Twitter o Νίκος Παππάς, υπενθυμίζοντας πως όταν διέρρεε στον Τύπο η απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για τις άδειες των καναλιών δεν εκόπτετο για το δικαστικό απόρρητο.

«Αν τον κ. Σακελλαρίου τον ενοχλούσε η παραβίαση του δικαστικού απορρήτου έπρεπε να έχει παραιτηθεί από τον Οκτώβρη του 2016», έγραψε ο υπουργός αναφερόμενος στις τότε διαρροές για τον νόμο περί τηλεοπτικών αδειών. Συνόδευσε μάλιστα το tweet του με σχετικό βίντεο και τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση «πήραν φωτιά».