318
Διαδηλωτές τρέχουν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις αστυνομικές δυνάμεις στο Καράκας | REUTERS/Carlos Garcia Rawlins

ΝΔ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει τρέλα για τη Βενεζουέλα»

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2017, 17:13
Διαδηλωτές τρέχουν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις αστυνομικές δυνάμεις στο Καράκας
|REUTERS/Carlos Garcia Rawlins

ΝΔ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει τρέλα για τη Βενεζουέλα»

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2017, 17:13

Στο «σαιξπηρικό» όχι του ΣΥΡΙΖΑ απαντά με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία η οποία επιμένει να επιτίθεται στην κυβέρνηση με σημείο αναφοράς τη Βενεζουέλα και τα αιματηρά επεισόδια που σημειώνονται ανάμεσα σε διαδηλωτές, αστυνομικούς και παραστρατιωτικές οργανώσεις τις τελευταίες ημέρες.

Υστερα από την απόρριψη της πρότασης της ΝΔ να διεξαχθεί συζήτηση στη Βουλή σχετικά με τις εξελίξεις στη χώρα του Νικολά Μαδούρο -η οποία θρηνεί συνολικά 22 νεκρούς- το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσε ανακοίνωση όπου κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «πουλάει τρέλα».

Στην ανακοίνωση η ΝΔ υπενθυμίζει ότι στελέχη του κυβερνώντος κόμματος παρουσίαζαν τη Βενεζουέλα ως επίγειο παράδεισο, ότι «ταξίδεψαν σε τέτοιες χώρες με ιδιωτικό λίαρ τζετ σκοτεινού προσώπου για να κάνουν τον μεσάζοντα επιχειρηματικών συμφωνιών». 

Μία ημέρα πριν, την Παρασκευή, ο πρόεδρος της Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Δουζίνας απέρριψε –με μία σαιξπηρική φράση– το αίτημα της ΝΔ για τη σύγκληση της Επιτροπής με αφορμή τις αιματηρές διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει τρέλα για τη Βενεζουέλα.

Με διαδικαστικά προσχήματα αρνήθηκε να συζητηθούν στη Βουλή οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα, όπως ήδη συνέβη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μέσα στον εκνευρισμό και στην αμηχανία του, θυμήθηκε το γνωστό ανέκδοτο “κι εσείς βασανίζετε τους μαύρους” και μας κατηγόρησε γιατί δεν ζητάμε να συζητηθούν οι εξελίξεις στην… Παραγουάη!

Να τους θυμίσουμε λοιπόν ότι:

Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δεν παρέστησαν στην κηδεία αμφιλεγόμενων προσώπων. Δεν έστελναν επιστολές για “κοινές αξίες και κοινούς στόχους”.

Δεν παρουσιάζουν την Βενεζουέλα ή άλλη χώρα της Λατινικής Αμερικής περίπου ως επίγειο παράδεισο.

Δεν ειρωνεύτηκαν τους αντιπάλους κανενός αυταρχικού καθεστώτος. Δεν ταξίδεψαν σε τέτοιες χώρες με ιδιωτικό λίαρ τζετ σκοτεινού προσώπου για να κάνουν τον μεσάζοντα επιχειρηματικών συμφωνιών.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να συζητηθεί ένα θέμα που κυριαρχεί στην επικαιρότητα παγκοσμίως.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθιά εκτεθειμένος από τη στενή συσχέτισή του με καθεστώτα ανέχειας και αυταρχισμού.

Που φυλακίζουν πολιτικούς αντιπάλους, καταργούν το κοινοβούλιο, καταπατούν τις πολιτικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τους αφήνουμε στην περιφρόνηση κάθε δημοκρατικού πολίτη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News