285
Τα γραφεία της ΝΔ στην οδό Πειραιώς | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

ΝΔ: Η Δικαιοσύνη όφειλε να έχει παρέμβει ήδη για το δημοσίευμα του «Μακελειού»

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2019, 14:30
Τα γραφεία της ΝΔ στην οδό Πειραιώς
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

ΝΔ: Η Δικαιοσύνη όφειλε να έχει παρέμβει ήδη για το δημοσίευμα του «Μακελειού»

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2019, 14:30

Εντονες είναι οι αντιδράσεις για το υβριστικό και σεξιστικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό», που επιτέθηκε με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς σε επτά γυναίκες υπουργούς (και τη σύντροφο του Πρωθυπουργού) οι οποίες παρευρέθησαν στην εκδήλωση στο Μαξίμου για την Ημέρα της Γυναίκας.

Στο πρωτοσέλιδο υπάρχουν οι φωτογραφίες των οκτώ γυναικών (Μπέτυ Μπαζιάνα, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ρένα Δούρου, Έλενα Κουντουρά, Κατερίνα Παπακώστα, Εφη Αχτσιόγλου, Ολγα Γεροβασίλη και Θεανώ Φωτίου) με κεντρικό τίτλο «το “π…” του προδότη» ενώ υπήρχαν μεταξύ άλλων και σχόλια με αχαρακτήριστες εκφράσεις.

«Η Δικαιοσύνη θα όφειλε ήδη να έχει παρέμβει για το δημοσίευμα του «Μακελειού», τονίζουν από τη ΝΔ. «Χυδαία δημοσιεύματα, όπως αυτό του “Μακελειού”, είναι ανάξια πολιτικού σχολιασμού», επισήμαναν ακόμη από τη ΝΔ.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας:

«Απέναντι στον φασιστικό οχετό του «Μακελειού» οφείλουν άμεσα να αντιδράσουν  τόσο οι δημοσιογραφικές ενώσεις, όσο και όλα τα πολιτικά κόμματα. Καμία δημοκρατική  δύναμη δεν μπορεί να επιλέξει τη σιωπή απέναντι στις  νέες, απερίγραπτες χυδαιότητες που προσβάλλουν κάθε δημοκράτη πολίτη».

Το πρωτοσέλιδο, με υβριστικούς και σεξιστικούς χαρακτηρισμούς για επτά γυναίκες πολιτικούς έχει προκαλέσει θύελλα στον πολιτικό κόσμο, με την Μαρίνα Χρυσοβελώνη, υφυπουργό Εσωτερικών και αρμόδια του κρατικού τομέα για την Ισότητα Φύλων, να έχει ήδη επικοινωνήσει από το Σάββατο με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, για το θέμα αυτό.

«Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με αφορμή έντυπο που σταθερά διαδίδει και προωθεί φασιστικές, αντικοινωνικές, ρατσιστικές και εν γένει εγκληματικές απόψεις. Η θέση της υφυπουργού Εσωτερικών είναι ότι τα κόμματα, όλες οι γυναικείες, φεμινιστικές, πολιτιστικές οργανώσεις, οι άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης, έχουν καθήκον να πάρουν θέση στο ζήτημα αναχρονιστικής, καταδικαστέας και επικίνδυνης νοοτροπίας που αναδύεται και όχι ασφαλώς έναντι του μιαρού δημοσιεύματος. Για το τελευταίο και τους “υπεύθυνούς” του, μόνο ο νόμος και η Δικαιοσύνη», αναφέρει ανακοίνωση της κυρίας Χρυσοβελώνη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...