276
Το νέα σήμα της ΝΔ | George Vitsaras / SOOC

ΝΔ: Επερώτηση για την ΕΡΤ και «πυρά» σε Παππά

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2018, 17:15
Το νέα σήμα της ΝΔ
|George Vitsaras / SOOC

ΝΔ: Επερώτηση για την ΕΡΤ και «πυρά» σε Παππά

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2018, 17:15

Επίκαιρη επερώτηση προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά κατέθεσαν 27 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, για τις καταγγελίες που αφορούν την ΕΡΤ.

«Κάθε μέρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας και νέες καταγγελίες για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ. Καταγγελίες οι οποίες προέρχονται μεταξύ άλλων από υψηλόβαθμα στελέχη της Δημόσιας Τηλεόρασης και επιβεβαιώνουν όσα υποψιάζονται όλοι όσοι εξακολουθούν να παρακολουθούν τις εκπομπές της και ιδίως τις ”ενημερωτικές”. Οι καταγγελίες αφορούν εκμετάλλευση της δημόσιας τηλεόρασης για ιδιοτελή και συντεχνιακά συμφέροντα, αναξιοκρατία, αδιαφάνεια και κακοδιαχείριση» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ προσθέτουν:

«Η εύρυθμη λειτουργία της δημόσια τηλεόρασης αποτελεί για τη Νέα Δημοκρατία πολιτική προτεραιότητα. Την ΕΡΤ την πληρώνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες και αποστολή της με βάση το Σύνταγμα είναι μεταξύ άλλων η αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, η εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων καθώς και ο σεβασμός της αξίας του ανθρώπου».

Οι βουλευτές καταθέτουν επίκαιρη επερώτηση και ζητούν απαντήσεις «σε κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν»:

– Την πορεία του επιχειρησιακού σχεδίου της ΕΡΤ  που έχει ανατεθεί σε εξειδικευμένη εταιρεία συμβούλων και περιλαμβάνει την αξιολόγηση των υπαρχουσών δομών.

– Τις εξαγγελίες για προσλήψεις νέου προσωπικού στην ΕΡΤ ενώ έχουν γίνει ήδη αποσπάσεις εργαζομένων σε άλλους φορείς του Δημοσίου  με την αιτιολογία ότι ήταν υπεράριθμοι.

– Τα κριτήρια επιλογής των εξωτερικών και μεικτών παραγωγών της ΕΡΤ για τις οποίες υπάρχουν σειρά αναπάντητων ερωτημάτων.

Οι βουλευτές της ΝΔ καταλήγουν: «Η Νέα Δημοκρατία θα κάνει χρήση κάθε θεσμικού μέσου που διαθέτει προκειμένου να αποτρέψει τη διαρκή διολίσθηση της ΕΡΤ σε ΣΥΡΙΖΑ-CHANNEL. Και θα ζητήσει να υπάρξει ενδελεχής έλεγχος ώστε να διασφαλιστεί πως τα χρήματα των πολιτών δεν καταλήγουν σε μία μαύρη τρύπα αδιαφάνειας και κακοδιαχείρισης».