540
| INTIMEnews

ΝΔ – Εκλογές: Οριστικά εκτός Σπυράκη, Νικολάου, Χειμάρας – τι ισχύει για Παπαθανάση και Καραμανλή

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2023, 15:14
|INTIMEnews

ΝΔ – Εκλογές: Οριστικά εκτός Σπυράκη, Νικολάου, Χειμάρας – τι ισχύει για Παπαθανάση και Καραμανλή

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2023, 15:14

Ληξαν θεωρείται για τη Νέα Δημοκρατία το θέμα των υποψηφιοτήτων της Mαρίας Σπυράκη, Σοφίας Νικολάου και Θέμη Χειμάρα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, να απαντά κοφτά σε σχετική ερώτηση που του έγινε την Πέμπτη κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ότι «το θέμα έχει κλείσει».

Αντίθετα, σημείωσε,  δεν έχει τεθεί ποτέ θέμα μη συμμετοχής στα ψηφοδέλτια του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση, ενώ ερωτηθείς για το αν θα είναι τελικά υποψήφιος ο τέως υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καρμανλής (η συμπερίληψη του στο ψηφοδέλτιο στις Σέρρες φέρεται να έχει «κλειδώσει»), συνέστησε υπομονή μέχρι την επίσημη ανακοίνωση των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων.

«Οι εκλογές της 21ης Μαΐου -επανέλαβε ο κ. Οικονόμου-  είναι καθοριστικές για το μέλλον της χώρας. Εκεί θα κατοχυρώσουμε όσα πετύχαμε ή θα γυρίσουμε πίσω. Εμείς ζητούμε ισχυρή εντολή σε αυτήν την κάλπη με ένα αποτέλεσμα, που θα καθορίσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στη χώρα την επόμενη ημέρα. Ζητούμε καθαρή εντολή, ώστε σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής να σχηματιστεί σταθερή κυβέρνηση».

Κληθείς, δε, να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τα περιθώρια μετεκλογικών συνεργασιών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στα κόμματα της αντιπολίτευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ρωτήστε τους κ.κ. Τσίπρα και Ανδρουλάκη που πιστευουν στην απλή αναλογική και αν βγάλετε άκρη πείτε το και σε μας».

«Εμείς -επανέλαβε- έχουμε κρυστάλλινη και πεντακάθαρη θέση, από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο δημόσιο διάλογο και στην πολιτική της χώρας η νάρκη της απλής αναλογικής. Εμείς, πηγαίνοντας προς τις εκλογές αυτές αναδεικνύουμε τη σημασία και τη σπουδαιότητά τους. Αυτή είναι η καθοριστική κάλπη των εκλογών. Είναι η κάλπη, στην οποία οι έλληνες πολίτες συγκρίνοντας τετραετίες και Πρωθυπουργούς, προτάσεις για το μέλλον της χώρας, θα τοποθετηθούν για πώς θέλουν να ζήσουν την επόμενη περίοδο, αυτοί και τα παιδιά τους.

»Εμείς ζητάμε μια καθαρή εντολή ισχυρής Νέας Δημοκρατίας, τόσο ισχυρής ώστε σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής να προκύψει Κυβέρνηση συμπαγής, σταθερή, με καθαρό προσανατολισμό που θα εξασφαλίσει τη συνέχιση της ανοδικής πορείας της χώρας.

»Για όλα τα υπόλοιπα, μην ρωτάτε εμάς. Για όλα τα υπόλοιπα, ρωτήστε εκείνους που πιστεύουν στην απλή αναλογική, που πασχίζουν να αναζητήσουν σχήματα ενός ελάχιστου κοινού παρονομαστή, χωρίς να λένε τι εννοούν, ποια είναι τα κομμάτια της “προοδευτικής διακυβέρνησης”.

»Οι μισοί από τον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν τον κ. Βαρουφάκη, οι άλλοι μισοί προσπαθούν να πουν ότι δεν θέλουν τον κ. Βαρουφάκη, λένε ότι δεν συζητούν για οτιδήποτε άλλο εκτός του κ. Τσίπρα Πρωθυπουργού, οι άλλοι αυτοπροτείνονται και λένε, ο κ. Ανδρουλάκης, “είμαι και εγώ για Πρωθυπουργός”.

Μη ρωτάτε τη Νέα Δημοκρατία για αυτό. Ρωτήστε εκείνους και άμα βγάλετε άκρη, ελάτε και πείτε μας και εμάς», ανέφερε συγκεκριμένα στο briefing της Πέμπτης ο Γιάννης Οικονόμου.

Σε ερώτηση εξάλλου που του έγινε για το ζήτημα με την επέκταση  του φράχτη στον Εβρο, ο κ. Οικονόμου απάντησε λέγοντας:

«Εμείς πιστεύουμε ότι η θάλασσα έχει σύνορα, εκείνοι πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν. Ο κ. Τζανακόπουλος πιστεύει ότι η χώρα παρανομεί με τον φράχτη στον Εβρο και ο κ. Παπαδημούλης ζητά να σταματήσει η χρηματοδότηση για το φράχτη, πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικές αντιλήψεις».

«Εάν επέστρεφε ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανέφερε τη χώρα σε καταστάσεις 2019», με Ειδομένη, Μόρια και δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, προειδοποίησε.

Σε άλλο σημείο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών τέλος, ο  κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε την τηλεφωνική επικοινωνία Mητστοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, κατά την οποία ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «όλοι θέλουμε διαιτησίες υψηλού επιπέδου σε ένα ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...