335
|

ΝΔ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα περιβαλλοντικής ευαισθησίας από τον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2019, 17:16

ΝΔ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα περιβαλλοντικής ευαισθησίας από τον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2019, 17:16

Την έντονη αντίδραση της Πειραιώς προκάλεσε η ενέργεια του ΣΥΡΙΖΑ να εγκαλέσει τους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επειδή δεν υπερψήφισαν τη διαδικαστική πρόταση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς εν όψει συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο.

Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται  λόγος για όψιμους υπερασπιστές του περιβάλλοντος που εξαντλούν την ευαισθησία τους στα διαδικαστικά και όχι στην ουσία και στον ίδιο τόνο υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά:

«Δεν δεχόμαστε μαθήματα περιβαλλοντικής ευαισθησίας από εκείνους που επέτρεψαν η Κέρκυρα να είναι γεμάτη σκουπίδια, το Μάτι μέσα στα αποκαΐδια και ο Αργοσαρωνικός γεμάτος πετρέλαιο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

Σήμερα πρόκειται να συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το ζήτημα των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο.
 
Η Ευρωομάδα στην οποία ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ (GUE) ζήτησε χθες να διεξαχθεί η σημερινή συζήτηση με ψήφισμα μόνο για τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο.

Η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών, ανάμεσά τους και οι ευρωβουλευτές του ΕΛΚ, ψήφισαν να διεξαχθεί η συζήτηση χωρίς ψήφισμα μόνο για τον Αμαζόνιο, δεδομένου ότι οι πυρκαγιές κατέστρεψαν δάση τόσο στην Ινδονησία όσο και στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι και η βιώσιμη διαχείριση των δασών, εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να αντιμετωπίζεται συνολικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να εγκαλέσει τους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας γιατί δεν υπερψήφισαν τη διαδικαστική πρόταση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Υπενθυμίζουμε στους όψιμους υπερασπιστές του περιβάλλοντος που εξαντλούν την ευαισθησία τους στα διαδικαστικά και όχι στην ουσία, τα εξής:

• Δε δεχόμαστε μαθήματα περιβαλλοντικής ευαισθησίας από εκείνους που επέτρεψαν η Κέρκυρα να είναι γεμάτη σκουπίδια, το Μάτι μέσα στα αποκαΐδια και ο Αργοσαρωνικός γεμάτος πετρέλαιο.

• Τα αποτελέσματα των τελευταίων ευρωεκλογών κατέταξαν το ΕΛΚ πρώτη Ευρωπαϊκή δύναμη (πρώτη και τη ΝΔ στην Ελλάδα) και τη GUE (που ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ) τελευταία. Από πότε το πρώτο κόμμα του Ευρωκοινοβουλίου υποχρεούται να συντάσσεται με την άποψη του τελευταίου σε ένα διαδικαστικό ζήτημα;

Συστήνουμε στον ΣΥΡΙΖΑ αφού ξανά μελετήσει το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών να πορευτεί με νηφαλιότητα και ψυχραιμία.

Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη βιώσιμη διαχείριση των δασών στον Αμαζόνιο, στη συζήτηση που θα γίνει στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Περιμένουμε με ενδιαφέρον και τις προτάσεις των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...