654
|

NBG Business Seeds από την Εθνική Τράπεζα: Επένδυση σε καινοτόμες επιχειρήσεις

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2020, 13:34

NBG Business Seeds από την Εθνική Τράπεζα: Επένδυση σε καινοτόμες επιχειρήσεις

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2020, 13:34

Άνοιξαν οι αιτήσεις για τον 11ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds (www.nbg.gr/nbgseeds), με το οποίο η Τράπεζα στηρίζει έμπρακτα την καινοτόμο και εξωστρεφή επιχειρηματικότητα.

Η υποβολή των προτάσεων για τον 11ο Διαγωνισμό διαρκεί μέχρι και την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020. Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να αφορούν σε μια από τις ακόλουθες τρεις θεματικές ενότητες: α. Ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα β. Περιβάλλον και τεχνολογία και γ. Πολιτισμός και τεχνολογία

Αναλυτικές πληροφορίες για το περιεχόμενο κάθε θεματικής ενότητας, καθώς και όλες τις λεπτομέρειες για τον Διαγωνισμό, μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Εθνικής Τράπεζας nbg.gr/competition

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να αναδείξει και να επιβραβεύσει πρωτότυπες ιδέες που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη πρωτοπόρων συστημάτων και εφαρμογών, βασισμένων σε νέες τεχνολογίες, στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης κατά το σχεδιασμό των προϊόντων και υπηρεσιών, στην εξάπλωση της χρήσης των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και γενικότερα στην προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα.

Σε συνεργασία επίσης με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκπρόσωποι επιλεγμένων προτάσεων παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας και λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα εταιριών όπως είναι η Amazon, το Facebook και η Microsoft.

Όσον αφορά στην οικονομική στήριξη εταιρειών, προβλέπονται στοχευμένες ενέργειες σε συνεργασία με τον οργανισμό The People’s Trust, δράσεις δανεισμού και συμμετοχής στο μετοχικό τους κεφάλαιο, καθώς και υπηρεσίες καθοδήγησης και δικτύωσης σε συνεργασία με τη Google, Amazon, Microsoft, PriceWaterHouseCoopers (PwC), Accenture, Grant Thornton, Watson, Farley & Williams, Israel Advanced Technology Industries (IATI), Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, Census, ΜcKinsey, Endeavor Greece.

Το σύνολο των συμμετεχόντων λαμβάνουν μέρος σε δράσεις ενημέρωσης, γνωριμίας και καθοδήγησης από έμπειρα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και τους συνεργαζόμενους με το πρόγραμμα φορείς KEMEΛ, Ίδρυμα Ωνάση, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, (HIGGS) Higher Incubator Giving Growth & Sustainability, Οικοσύστημα Καινοτομίας και Πολιτισμού Θεσσαλονίκης (ΟΚ!Τhess), CapsuleT, H2B Hub, ΕΙΤ Climate-Kic Hub Greece, InnoEnergy, Κέντρο Αρχιμήδης και KiNNO.

Οι δέκα προτάσεις που διακρίθηκαν στον 10ο Διαγωνισμό:

Kodika.io 1η θέση με έπαθλο €20.000
Μία εφαρμογή που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να αναπτύξει προηγμένες εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα μέσα σε ελάχιστες ώρες, χωρίς να χρειάζεται προηγούμενη γνώση προγραμματισμού για κινητά. Διατίθεται για iPad και Mac.

KYTION 2η θέση με έπαθλο €10.000
Το ΚΥΤΙΟΝ είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα Γεωργίας Ακριβείας, κατάλληλο για χρήση σε ανοικτές και θερμοκηπιακές καλλιέργειες, που βελτιώνει τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά της καλλιέργειας, με παράλληλη μείωση των εισροών.

Trimsignal 3η θέση με έπαθλο €6.000
Είναι μια start-up εταιρία που εφαρμόζει μία κατοχυρωμένη τεχνολογία η οποία βελτιώνει την ταχύτητα ψηφιακών συστημάτων, όπως επεξεργαστές, κατά 35-60%, μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση ισχύος κατά 15-40%.

RecyTrust 4η θέση με έπαθλο €4.000
Η RecyTrust έχει αναπτύξει μια διαδικτυακή πλατφόρμα για διεπιχειρησιακή (B2B) χρήση και μια εφαρμογή κινητού που συνδέει επιχειρήσεις, γραφειακούς χώρους, εταιρίες και βιομηχανικές μονάδες που διαθέτουν ή παράγουν ανακυκλώσιμα υλικά («Παραγωγοί Απορριμμάτων») με πιστοποιημένες εταιρείες ή ιδιώτες, που δραστηριοποιούνται στην περισυλλογή, επεξεργασία και αξιοποίηση των απορριμμάτων («Συλλέκτες Απορριμμάτων») με σκοπό τη διάδοση και στοχευμένη συλλογή και αποκομιδή καθαρών και διαχωρισμένων απορριμμάτων συσκευασίας.

Και στην 5η θέση από κοινού με έπαθλο €1.500 έκαστη:

BioCoS
Συνδυάζοντας τη βιο-πληροφορική και τη βιο-τεχνολογία, το BioCoS διακρίνει τις ποικιλίες ελιάς που υπάρχουν σε μια φιάλη ελαιόλαδου, προστατεύοντας τους καταναλωτές και τις εταιρίες από εσφαλμένη σήμανση.

MOJOOLS
Η MOJOOLS (jools + modules) αποτελεί ένα καινοτόμο και disruptive brand κοσμήματος που μετατρέπει ουσιαστικά τους καταναλωτές σε δημιουργούς των δικών τους κοσμημάτων και ικανοποιεί, για πρώτη φορά στην Ελλάδα,την ανάγκη για customization κοσμημάτων.

PTA REHAB Ecorthotics
Η PTA Ecorthotics κατασκευάζει εξατομικευμένους ορθοπεδικούς νάρθηκες με τη μέθοδο του 3D Printing, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη βιοδιασπώμενο-πολτοποιήσιμο πλαστικό (PLA και Carbon Filament), για ταχύτερη αποκατάσταση.

Mojestik
Η Mojestik παρασκευάζει υψηλής ποιότητας τροφή για κατοικίδια, την οποία διαθέτει, μέσω συνδρομής, απευθείας στους τελικούς καταναλωτές χωρίς μεσάζοντες.

MyAlgos
Το ηλεκτρονικό σύστημα myAlgos αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση για customized διαχείριση χρόνιων ασθενειών και παθήσεων μέσω απομακρυσμένης παρακολούθησης και διεπιστημονικής διαχείρισης ασθενών.

Collaborate
Αποτελεί μία εφαρμογή διαχείρισης ιατρικών φακέλων ασθενών, απομακρυσμένης συνεργατικής διάγνωσης και υποστήριξης λήψης ιατρικών κλινικών αποφάσεων μέσω μηχανικής μάθησης, που συμβάλλει στην εξοικονόμηση χρόνου για τους ιατρούς και στη σημαντική βελτίωση των κλινικών αποτελεσμάτων για τους ασθενείς.