158
|

«Ναι» Μητσοτάκη στο σπάσιμο της Β’ Αθηνών – Τι ζήτησε από τους βουλευτές του

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2018, 14:24

«Ναι» Μητσοτάκη στο σπάσιμο της Β’ Αθηνών – Τι ζήτησε από τους βουλευτές του

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2018, 14:24

«Ναι» στην τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής λέει η  Νέα Δημοκρατία, όπως θα ενημερώσει και την Ολομέλεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του το απόγευμα  επί του νομοσχεδίου «Κλεισθένης» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ήδη ζητήσει από τους βουλευτές του κόμματός του να ενημερώσουν το κόμμα σε ποιον τομέα προτιμούν να είναι υποψήφιοι. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν ωστόσο σε κεντρικό επίπεδο από το κόμμα.

Με τη θετική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται ότι εξασφαλίζεται το όριο των 200 ψήφων που απαιτούνται για την ψήφιση της τροπολογίας και την έναρξη ισχύος της από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αναφορικά με το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού στις εθνικές εκλογές, η ΝΔ επιμένει να καλεί την πλειοψηφία να υπερψηφίσει την τροπολογία που κατέθεσε την Πέμπτη ώστε να ισχύσει το δικαίωμα των απόδημων Ελλήνων να ψηφίζουν από τον τόπο της κατοικίας τους από τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News