472
Η Βαρβάρα Φύτρου μαζί με την αδικοχαμένη οικογένειά της | Facebook

«Να αποδοθούν ευθύνες για το Μάτι» ζητεί γυναίκα που έχασε σύζυγο και παιδιά

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2021, 18:58
Η Βαρβάρα Φύτρου μαζί με την αδικοχαμένη οικογένειά της
|Facebook

«Να αποδοθούν ευθύνες για το Μάτι» ζητεί γυναίκα που έχασε σύζυγο και παιδιά

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2021, 18:58

Η Βαρβάρα Φύτρου, η οποία έχασε στη φωτιά στο Μάτι την οικογένειά της, έδωσε την Τετάρτη για πρώτη φορά κατάθεση στον ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη, που διερευνά την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 στην Ανατολική Αττική, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 102 άνθρωποι, ενώ δεκάδες τραυματίστηκαν και προκλήθηκαν εκτεταμένες καταστροφές.

Στην πυρκαγιά, η Βαρβάρα Φύτρου έχασε τον άνδρα της Γρηγόρη και τον γιο της Ανδρέα, 11 ετών, που κάηκαν δίπλα στο αυτοκίνητό τους, και την 13 ετών κόρη της Εβίτα, πρωταθλήτρια ποδηλασίας, η οποία έπεσε από τον γκρεμό στην προσπάθειά της να σωθεί από τις φλόγες.

Ενόσω εκκρεμεί το τρίτο αίτημα του κ. Μαρνέρη προς την Εισαγγελία για απόδοση κακουργηματικών κατηγοριών σε συγκεκριμένα πρόσωπα από την Πυροσβεστική και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η κυρία Φύτρου, που η μήνυσή της κατά των τότε υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, και Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, έδωσε λεπτομερή κατάθεση για όσα έζησε και όσα ακολούθησαν τη φονική πυρκαγιά.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της η κυρία Φύτρου δήλωσε πεπεισμένη ότι οι πράξεις που έγιναν τη μοιραία ημέρα αλλά και όσες δεν έγιναν «είναι κακουργήματα». Οπως ανέφερε η μάρτυρας, τους υπαίτιους «κάποιοι άλλοι προσπαθούν να τους προστατέψουν. Αυτό για εμένα είναι τραγικό και λυπηρό. Η εισαγγελία έχει πρόβλημα. Πραγματικά, τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να το λύσει».

Απαντώντας σε ερώτηση για αυτά που κατέθεσε στον ανακριτή, η κυρία Φύτρου είπε ότι περιέγραψε στον δικαστικό λειτουργό «όλα όσα έζησα, όλα όσα βίωσα, όλα όσα άκουσα, όλα όσα έμαθα από τον σύζυγό μου και τα παιδιά μου λίγο πριν να καταλήξουν» ενώ ερωτηθείσα πώς θα δικαιωθεί, τόνισε: «Η δικαίωση θα έρθει πραγματικά όταν αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους αυτούς που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα αυτά τα κακουργήματα. Για εμένα, για τις ψυχές τους, αυτή θα είναι η δικαίωση».

Ο συνήγορος της μάρτυρος Βασίλης Καπερνάρος δήλωσε: «Μακάρι η Εισαγγελία να είχε ενδιαφερθεί νομικά για την υπόθεση στο Μάτι όπως ενδιαφέρθηκε για την υπόθεση της κας Μπεκατώρου. Οταν λέμε για την υπόθεση στο Μάτι, μιλάμε για 102 σκοτωμένους συνανθρώπους μας. Μακάρι η Εισαγγελία να είχε επιδείξει το ίδιο ενδιαφέρον και την ίδια σημασία όπως στην υπόθεση της κυρίας Μπεκατώρου. Τώρα δεν μπορεί να αποφευχθεί και θα έχουμε κι εμείς απευθείας επαφή με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Τον καλούμε με αίτησή μας, την οποία υποβάλαμε για πρώτη φορά, να παρέμβει ώστε να λυθεί το πρόβλημα της Εισαγγελίας (σ.σ. εννοεί Πρωτοδικών) γιατί, στο κάτω κάτω, η Εισαγγελία είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή των κανόνων που προστατεύουν τη δημόσια τάξη και που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των ελλήνων πολιτών».

Ο συνήγορος, αναφερόμενος στην ανακριτική έρευνα, είπε ότι ο κ. Μαρνέρης έκανε εξαιρετική δουλειά και «με το αίτημά του τους λέει “ξέρετε, δεν είναι πλημμελήματα, είναι κακουργήματα, πάρτε τα” και αυτοί λένε όχι. Γι’ αυτό λέμε έχει σοβαρό πρόβλημα η Εισαγγελία και πρέπει να το λύσει. Ο ανακριτής εντόπισε πραγματικά περιστατικά που συνιστούν κακουργηματική έκθεση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News