313
O υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου | InTimeNews

Ν. Παπανδρέου για Τσίπρα: «Ούτε τα παιδιά του Ανδρέα δεν τόλμησαν να παραστήσουν τους κλώνους του»

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2019, 18:28
O υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου
|InTimeNews

Ν. Παπανδρέου για Τσίπρα: «Ούτε τα παιδιά του Ανδρέα δεν τόλμησαν να παραστήσουν τους κλώνους του»

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2019, 18:28

«Το “εργοστάσιο” έβγαλε μόνο έναν Ανδρέα» αναφέρει με νόημα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου, συμπληρώνοντας αιχμηρά πως «ούτε και εμείς που είμαστε παιδιά του, δεν τολμήσαμε να παριστάνουμε τους κλώνους».

Σε συνέντευξή του στην Realnews, ο Νίκος Παπανδρέου, αναφέρει πως: «Τα προοδευτικά μέτωπα χτίζονται με τους προοδευτικούς πολίτες αυτής της χώρας και με βάση ένα πολιτικό πρόγραμμα, όχι με πολιτικές δοσοληψίες και προσωπικές στρατηγικές πίσω από κλειστές πόρτες».

Όπως σημειώνει στην συνέχεια, «με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, η χώρα μας τα έχει χαμένα», ενώ, αναφερόμενος στις συνεργασίες μετά τις εκλογές, λέει ότι ο κλήρος πέφτει στα δύο πρώτα κόμματα.

Σημειώνει, δε, ότι το ενδεχόμενο συνεργασίας τους δεν είναι πιο απίθανο από το 1989 ούτε πιο απίθανο από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Είτε το θέλουμε είτε όχι, το ΠΑΣΟΚ ήταν το μεγάλο όχημα της αλλαγής τα τελευταία 40 χρόνια. Ήταν η εγγύηση της ιστορικής και κοινωνικής ομαλότητας. Έδωσε ευκαιρίες σε μεγάλο μέρος του λαού μας, το οποίο ήταν αποκλεισμένο από ευκαιρίες και καταδυναστευμένο από το «βαθύ κράτος». Τώρα που δεν υπάρχει πια μεγάλο ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αναλάβει αυτό τον ιστορικό ρόλο. Όμως δεν μπορεί. Διότι δεν ενστερνίζεται τις αξίες του ΠΑΣΟΚ: Δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Τι πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ εντέλει; Την ακραία λιτότητα; Την καταναγκαστική και άδικη αναδιανομή του εισοδήματος με επιδόματα και ρουσφέτια; Τη διάλυση της μεσαίας τάξης; Την κατάργηση του ΑΣΕΠ και τη διάλυση του ΕΣΥ που και τα δύο έχτισε το ΠΑΣΟΚ; Το μόνο που κάνουν είναι να αναλώνονται κάθε μέρα σε μια επικοινωνιακή πολιτική που θυμίζει τις τελευταίες μέρες του Χόνεκερ στην Ανατολική Γερμανία. Η Βόρεια Μακεδονία, που δεν είναι η Μακεδονία, αλλά κατοικείται από Μακεδόνες που ομιλούν μακεδονικά. Η αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία ακυρώνεται πλήρως από τη μείωση του αφορολογήτου. Η «έξοδος» από το μνημόνιο, ενώ η τρόικα μάς ξαναμπλοκάρει τις δόσεις και μας κάνει ενστάσεις» λέει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Παπανδρέου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...