334
Δύο διαφορετικά αποτελέσματα που προκύπτουν από το σκανάρισμα του ίδιου QR Code | Der Spiegel

Μυστήριο: Τι συμβαίνει με τα τεστ Covid του Τζόκοβιτς

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2022, 15:46
Δύο διαφορετικά αποτελέσματα που προκύπτουν από το σκανάρισμα του ίδιου QR Code
|Der Spiegel

Μυστήριο: Τι συμβαίνει με τα τεστ Covid του Τζόκοβιτς

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2022, 15:46

Νέα ερωτήματα συνεχίζουν να διατυπώνονται σχετικά με τη δήλωση του Νόβακ Τζόκοβιτς ότι είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό στα μέσα Δεκεμβρίου.

Αρχικά, στις 25 Δεκεμβρίου, ο πορτογάλος δημοσιογράφος Χοσέ Μοργάδο (καλύπτει θέματα τένις) είχε δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Τζόκοβιτς που τραβήχτηκαν στο Βελιγράδι, και στις οποίες ο κορυφαίος τενίστας ποζάρει με τον αστέρα του χάντμπολ Πέταρ Τζόρτζιτς.

Ο Τζόκοβιτς εμφανίζεται επίσης να παίζει τένις στους δρόμους του Βελιγραδίου σε ένα post στο Instagram στις 26 Δεκεμβρίου, το οποίο όμως τώρα έχει κατέβει.

Ενα ζήτημα που επίσης ερευνάται είναι και οι ενδείξεις στην επίσημη ιστοσελίδα που εμφανίζει τον Τζόκοβιτς θετικό σε τεστ Covid, γεγονός που ήταν η βάση του επιχειρήματός του για χορήγηση ιατρικής εξαίρεσης.

Το Spiegel σε δημοσίευμά του αναφέρει ότι το QR code που παραπέμπει στο τεστ του Τζόκοβιτς της 16ης Δεκεμβρίου και παρουσιάστηκε στα δικαστήρια τη Δευτέρα, δείχνει κατά περιόδους αρνητικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με το Spiegel, η πρόσβαση στο αποτέλεσμα του τεστ του Τζόκοβιτς το απόγευμα της Δευτέρας -μέσω του QR code- αποκάλυπτε αρνητικό τεστ, ενώ λίγο αργότερα, με την ίδια σάρωση, το αποτέλεσμα εμφανιζόταν αρνητικό.

Σε ανάλογη προσπάθεια του Guardian, σήμερα Τρίτη, το αποτέλεσμα εμφανιζόταν μόνο θετικό, ενώ σε δοκιμή των New York Times, προέκυψαν επίσης αντιφατικά αποτελέσματα από το ίδιο QR code.

Και ο Τζόκοβιτς προπονείται…

Σε κάθε περίπτωση, με την απόφαση της αυστραλιανής κυβέρνησης να αναμένεται την Τρίτη –κάτι που ωστόσο δεν είναι και απολύτως βέβαιο– ο Νόβακ Τζόκοβιτς προπονήθηκε στις εγκαταστάσεις του Αυστραλιανού Οπεν.

Ο σέρβος επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις εθεάθη να κάνει προθέρμανση σε ένα γυμναστήριο πριν μπει στον χώρο των παικτών και κατευθυνθεί στο κεντρικό γήπεδο, έξι ημέρες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης.

«Ηλθα εδώ για να παίξω ένα από τα πιο σημαντικά τουρνουά μπροστά σε απίστευτους θεατές», έγραψε ο 34χρονος σταρ του τένις στο Instagram το βράδυ της Δευτέρας, συνοδεύοντας μια φωτογραφία του με την ομάδα του, στο κεντρικό γήπεδο του κορυφαίου τουρνουά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...