258
Η πυρκαγιά έφτασε ως την κορυφή του Υμηττού | Menelaos Myrillas / SOOC

Μυστήριο με την πυρκαγιά στον Υμηττό – Ξέσπασε στις 3 τα ξημερώματα

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2019, 07:33
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/08/2019, 09:30
Η πυρκαγιά έφτασε ως την κορυφή του Υμηττού
|Menelaos Myrillas / SOOC

Μυστήριο με την πυρκαγιά στον Υμηττό – Ξέσπασε στις 3 τα ξημερώματα

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2019, 07:33
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/08/2019, 09:30

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας στον Υμηττό, από την Παιανία μέχρι τις κεραίες στην κορυφή του βουνού.

Με συντονισμένες ενέργειες των επίγειων δυνάμεων και κυρίως των εναέριων μέσων με το πρώτο φως της, η εικόνα βελτιώθηκε σημαντικά. Δεν υπάρχουν πλέον ενεργά μέτωπα ενώ δεν υπάρχει ανησυχία για το δάσος της Καισαριανής στο οποίο είχαν επικεντρωθεί οι προσπάθειες.

Η Πυροσβεστική επισημαίνει ότι δεν μπορούν ακόμα να μιλήσουν για έλεγχο, καθώς υπάρχουν διάσπαρτες εστίες.

Σε ότι αφορά στις ζημιές στην Παιανία, από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές σε ένα σπίτι και εξωτερικά σε άλλα τρία. Μικρές ζημιές σε υλικά έξω από το χώρο προκλήθηκαν και στις κεραίες στην κορυφή του Υμηττού ενώ τρία άτομα που βρίσκονταν εκεί (ένας φύλακας και δύο υπάλληλοι) απομακρύνθηκαν έγκαιρα από την Αστυνομία.

Οι κάτοικοι δεν κινδύνευσαν, καθώς απομακρύνθηκαν έγκαιρα με την συνδρομή της Αστυνομίας.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

Πώς ξέσπασε η πυρκαγιά

Η φωτιά ξέσπασε στις 03:18 σε κατοικημένη περιοχή στην Παιανία, πλησίον της οδού Σερρών και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των ανέμων.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς, από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού εξετάζονται μεταξύ άλλων καταγγελίες κατοίκων της Παιανίας, που κάνουν λόγω για έκρηξη και ταυτόχρονες εστίες, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει στοιχείο που να πιστοποιεί εμπρησμό.

Στο ενιαίο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος βρέθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενώ στο μέτωπο της φωτιάς είχε μεταβεί ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...