422
Ο πρώην πρόεδρος της Τράπεζας της Μόσχας Αντρέι Μπορόντιν και ο πρώην α' αντιπρόεδρος Ντιμίτρι Ακουλίνιν - αμφότεροι διεθνώς καταζητούμενοι για υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος | Τwitter

Μυστήριο: γιος καταζητούμενου τραπεζίτη ο δεύτερος Ρώσος στο μοιραίο ελικόπτερο στον Πόρο

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2019, 12:52
Ο πρώην πρόεδρος της Τράπεζας της Μόσχας Αντρέι Μπορόντιν και ο πρώην α' αντιπρόεδρος Ντιμίτρι Ακουλίνιν - αμφότεροι διεθνώς καταζητούμενοι για υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος
|Τwitter

Μυστήριο: γιος καταζητούμενου τραπεζίτη ο δεύτερος Ρώσος στο μοιραίο ελικόπτερο στον Πόρο

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2019, 12:52

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την ταυτότητα των Ρώσων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου Augusta στον Πόρο. Οπως αποκαλύπτει το ρωσικό δίκτυο RBK, ο δεύτερος Ρώσος που σκοτώθηκε στο δυστύχημα μαζί με τον επιχειρηματία Μιχαήλ Αμπράμοβ (περισσότερα για τον ρώσο μαικήνα εδώ), ήταν γιος του καταζητούμενου εδώ και χρόνια πρώην αντιπροέδρου της Τράπεζας της Μόσχας, Ντιμίτρι Ακούλινιν.

Ο γεννηθείς το 1995 Πάβελ Ακούλινιν (και όχι Ντάβελ όπως είχαν μεταδώσει αρχικά ρωσικά μέσα, με πρώτο το RIA Novosti), ήταν σύντροφος (και κατά πληροφορίες μέλλων γαμπρός) της κόρης του συνεργάτη του Αμπράμοβ, Αντρέι Κοντρασόφ.

Σύμφωνα με πηγή του RBK, ο Αμπράμοβ και ο Ακούλινιν πέρασαν μαζί τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο γιοτ του Κοντρασόφ.

Οι εν λόγω πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από τον Σεργκέι Μπογκατίρεφ, αναπληρωτή διευθυντή του Μουσείου Ρωσικής Εικόνας (ιδρυτής του οποίου ήταν ο Μιχαήλ Αμπράμοβ- αριστερά, στη φωτογραφία κάτω).

«Ο Πάβελ Ακούλινιν ήταν ο ‘γαμπρός’ της κόρης του Κοντρασόφ. Ο Αμπράμοβ και ο Κοντρασόφ ήταν συνεταίροι σε οικοδομικές επιχειρήσεις», διευκρίνισε ο Μπογκατίρεφ.

Το όνομα του δεύτερου Ρώσου που σκοτώθηκε στο δυστύχημα του Πόρου, επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σε δηλώσεις της στο RΒΚ. Aντίστοιχη επιβεβαίωση υπήρξε και από πηγή του Λιμενικού Σώματος με την οποία μίλησε το Protagon.

«Μπορούμε να πούμε ότι (πρόκειται για τον) Πάβελ Ντιμιτρίεβιτς Ακούλινιν, γεννηθέντα το 1995», είπε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ αρνούμενη ωστόσο να επιβεβαιώσει τη συγγενική σχέση του θύματος με τον πρώην τραπεζίτη Ντιμίτρι Ακούλινιν.

Πηγή με γνώση των λεπτομερειών του συμβάντος που μίλησε στο RBK, διευκρίνισε ότι ο γιος του πρώην α’ αντιπροέδρου της Τράπεζας της Μόσχας, Πάβελ Ακούλινιν, ήταν επίσης γεννημένος το 1995 (οπότε συμπερασματικά πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο).

Ο Ντιμίτρι Ακούλινιν (στη φωτογραφία επάνω) ήταν ο πρώτος αντιπρόεδρος της Τράπεζας της Μόσχας. Στα τέλη του 2010, σε βάρος του προέδρου της τράπεζας Αντρέι Μπορόντιν και άλλων στελεχών της άνοιξε ποινική υπόθεση, καθώς κρίθηκαν ύποπτοι για μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς εταιρειών στην Κύπρο (που ελέγχονταν από τους ίδιους) την περίοδο 2009-11.

Το 2013-2014, σε βάρος των εικονιζόμενων στη φωτογραφία επάνω, Μπορόντιν και Ακούλινιν, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και κλοπή άνω του 1 δισ. ρουβλίων. Ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν να καταδικαστούν και έκτοτε διέφυγαν στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να μπουν στη διεθνή λίστα καταζητουμένων.

Ακούλινιν και Μπορόντιν ενεπλάκησαν επίσης και σε άλλες αντίστοιχες υποθέσεις, με τη συνολική «λεία» τους να ανέρχεται -σύμφωνα πάντα με ρωσικά μέσα- σε δεκάδες δισ. ρούβλια!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...