519
Οι μπελάδες της κυρίας Λοΐζου με τη Δικαιοσύνη έχουν και συνέχεια | Τwitter

Τι είπε η Λοΐζου στο δικαστήριο: Είχε… κατάθλιψη και «ξέχασε» να δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2019, 14:32
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 22/03/2019, 16:22
Οι μπελάδες της κυρίας Λοΐζου με τη Δικαιοσύνη έχουν και συνέχεια
|Τwitter

Τι είπε η Λοΐζου στο δικαστήριο: Είχε… κατάθλιψη και «ξέχασε» να δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2019, 14:32
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 22/03/2019, 16:22

Πενήντα δύο χιλιάδες ευρώ. Τόσα εισέπραξε επί πεντέμισι χρόνια η Μυρσίνη Λοΐζου, επειδή «ξέχασε» να δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της, Μάρως. Βλέπετε τα 52.000 ευρώ ήταν η σύνταξη της Μάρως Λοΐζου που έφυγε από τη ζωή τον Αύγουστο του 2007. Αλλά η κόρη της, όπως αποκάλυψαν «Φιλελεύθερος» και «Πρώτο Θέμα» (εδώ), συνέχισε να εισπράττει κανονικά τη σύνταξή της μαμάς της σαν η Μάρω Λοΐζου να ζούσε…

Με τα χρήματα αυτά, η κυρία Λοΐζου, μέχρι το πρωί της Παρασκευής υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται πως συμπλήρωνε το εισόδημά της από τα δικαιώματα των τραγουδιών του αείμνηστου πατέρα της Μάνου, τα οποία, κατά δήλωσή της, φρόντιζε ανελλιπώς να εισπράττει.

Δεν ήταν, βέβαια, η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο στη χώρα μας, κάπως έτσι έκλεβαν διάφοροι το Δημόσιο, «ξεχνώντας» να δηλώσουν τον θάνατο συγγενή τους για να παίρνουν τη σύνταξή τους. Είναι όμως η πρώτη φορά που ένας καταδικασθείς από δικαστήριο για μια τέτοια απάτη και ενώ τα οφειλόμενα προς το κράτος έχουν φτάσει πια με τις προσαυξήσεις τα 94.000 ευρώ, διεκδικεί την ψήφο των Ελλήνων θέλοντας τάχα να αλλάξει την Ευρώπη και άλλα τέτοια αριστερά.

Βλέπετε, χάρη στη διορατικότητα και την ικανότητα να διακρίνει τις αρετές των στελεχών του, ο Αλέξης Τσίπρας τής προσέφερε μία περίοπτη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ…

Ποιος από το Μαξίμου «χτένισε» το παρελθόν της κυρίας Λοΐζου, όπως και των άλλων υποψηφίων; Είναι τόσο αμελής που δεν εντόπισε μια καταδικαστική απόφαση για απάτη εις βάρος του Δημοσίου (η κυρία Λοΐζου είχε καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή τον Φεβρουάριο του 2017 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για παράνομο περιουσιακό όφελος); Ή την είδε την απόφαση αλλά επειδή υπάρχει το «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς που όλα τα ξεπλένει, την αγνόησε;

Διότι η δίκη της κυρίας Λοΐζου είχε πάρει μια κάποια δημοσιότητα. Είχε πάει ως μάρτυρας υπεράσπισης η Χαρούλα Αλεξίου, άλλη πασιονάρια της Αριστεράς αυτή, αν θυμηθούμε τους αγώνες της για τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα μάλιστα με το «Πρώτο Θέμα», στη δίκη της η κυρία Λοΐζου είχε ισχυριστεί ότι είχε περάσει βαρύ καταθλιπτικό επεισόδιο και αμέλησε να δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της! Είχε δηλαδή ξεχάσει να δηλώσει τον θάνατο –είχε και κατάθλιψη– αλλά δεν ξεχνούσε να εισπράττει κανονικά τα χρήματα της σύνταξης…

Εκτός από την κυρία Αλεξίου (η οποία άλλωστε είχε υπάρξει αδελφική φίλη του Μάνου Λοΐζου) στο πλευρό της και προς επίρρωση των λεγομένων της, είχε βρεθεί ως μάρτυρας υπεράσπισης και ο ψυχίατρος Σπύρος Σούρλας, προκειμένου να τεκμηριωθεί και επιστημονικά ο ισχυρισμός της κατηγορούμενης περί κατάθλιψης (δείτε το σχετικό «χτύπημα» στο πρωτοσέλιδο του «Πρώτου Θέματος» κάτω).

Προφανώς, οι δικαστές δεν πείστηκαν και την καταδίκασαν. Τώρα βέβαια, με την επιστολή παραίτησής της (εδώ) από το ευρωψηφοδέλτιο, ισχυρίζεται ότι δεν υπήρχε δόλος από την πλευρά της και ότι η συνέχιση καταβολής της σύνταξης της μητέρας της οφειλόταν σε «γραφεικοκρατικό» πρόβλημα –ούτε και αυτό θα έπεισε τους δικαστές άλλωστε.

Οπως δε αναφέρουν «Πρώτο Θέμα» και «Φιλελεύθερος», η πρώην πλέον υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έχει και νέο ραντεβού με τη Δικαιοσύνη λίγες μέρες πριν από τις ευρωκάλπες, καθώς στις 14 Μαΐου έχει προσδιοριστεί νέα δίκη της για χρέη προς το Δημόσιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...