522
Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Mυρσίνη Λοΐζου | Τwitter

Η Μυρσίνη Λοΐζου ζητάει και τα ρέστα: «Σκατόψυχοι όσοι με κρίνουν»

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2019, 18:25
Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Mυρσίνη Λοΐζου
|Τwitter

Η Μυρσίνη Λοΐζου ζητάει και τα ρέστα: «Σκατόψυχοι όσοι με κρίνουν»

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2019, 18:25

Σε πρόσωπο των ημερών –για όλους τους λάθος λόγους– αναδεικνύεται η Μυρσίνη Λοΐζου, κόρη του αξέχαστου Μάνου Λοΐζου και υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εμφάνισή της στη δημόσια σφαίρα λόγω της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς της, έκανε πολλούς να ψάξουν το παρελθόν της και τους οδήγησε σε ορισμένα τουλάχιστον αμφιλεγόμενα ευρήματα: δηλώσεις και αναρτήσεις της κυρίας Λοΐζου υπέρ του Ξηρού της 17Ν, κατά του Λουκά Παπαδήμου κλπ.

Αντί όμως η ίδια να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να περιοριστεί έστω στην αμήχανη εξήγηση περί «γλωσσικών ατοπημάτων» (εδώ), επέλεξε να περάσει στην αντεπίθεση.

Παράλληλα με την ανακοίνωση της ΝΔ που καυτηρίασε την επιλογή της κυρίας Λοΐζου από τον Αλέξη Τσίπρα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η υποψήφια επέλεξε να απαντήσει στους επικριτές της από τη  ραδιοφωνική συχνότητα του «News 24/7».

Aυτοί που με κατηγορούν είναι σκατόψυχοι, κακοί άνθρωποι, απάντησε η μοναχοκόρη του Μάνου Λοΐζου, αναγνωρίζοντας πάντως ότι το «βαρύ επώνυμο» έπαιξε ρόλο στην επιλογή της από τον κ. Τσίπρα ως υποψήφια ευρωβουλευτή.

 

«Οικογενειοκρατία δεν υπάρχει. Ούτε στην περίπτωση του Πλουμπίδη (έτερου υποψηφίου ευρωβουλευτή, δείτε εδώ) ούτε στη δικιά μου. Βέβαια, το βαρύ επώνυμο έπαιξε ρόλο στην επιλογή μου. Από την άλλη, είναι και χαρά μου. Μέχρι στιγμής δεν έχω δει κάτι αρνητικό. Δεν μ’ απασχολούν, δηλαδή. Εδώ, ο καθένας έχει μια άποψη για το πώς όλοι εμείς οι γόνοι θα έπρεπε να φερόμαστε. Τι να ψηφίζουμε, τι δουλειά να κάνουμε… Συγνώμη που θα το πω αλλά δείχνει μεγάλη σκατοψυχιά όλο αυτό, τελικά. Είναι κακοί άνθρωποι, δεν ξέρω...», δήλωσε στη συνέντευξή της και στη συνέχεια μίλησε λίγο για την ίδια (με το τι ασχολείται, τι θα προσφέρει με την παρουσία της στην Ευρωβουλή κτλ).

«Πιο πολύ κοντά είμαι στον πολιτισμό. Και στα πνευματικά δικαιώματα…», αρκέστηκε να πει, καθώς όπως έχει η ίδια παραδεχθεί σε παλαιότερη συνέντευξή της, δεν κατάφερε ποτέ να κάνει κάτι δικό της. Ζούσε εισπράττοντας δικαιώματα από τα τραγούδια του πατέρα της

«Έχω βγάλει λεφτά για να ζω, ευτυχώς ή δυστυχώς. ‘“Δυστυχώς”, γιατί μού έγινε κακό στη δική μου ζωή. Λόγω του ότι έπαιρνα μια ζωή δικαιώματα και ζούσα, δεν έκανα ποτέ κάτι δικό μου, το οποίο μου έλειψε πάρα πολύ. Χίλιες φορές να μην τα είχα τα δικαιώματα και να μην ήμουν μία ανεπάγγελτη», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή της.

Στις νέες της δηλώσεις ωστόσο, δεν δίστασε να προβεί και σε πολιτικό σχολιασμό: για τον ΣΥΡΙΖΑ, την μετάλλαξή του, τη σύγκρισή του με το ΠΑΣΟΚ, την κυβερνητική «συμβίωση» με τον Πάνο Καμμένο κ.α.

«Μνημονιακό κόμμα έπρεπε να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναγκαστικά. Έπρεπε κάπως να συνεχιστεί και να βγούμε απ΄αυτό. Και βγήκαμε, νομίζω. Το ΠΑΣΟΚ ήτανε διαφορετικό και δεν είχε και κοινωνικό πρόσωπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει κοινωνικό πρόσωπο. Υπάρχουν πολλές παροχές στην κοινωνική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε μεταξύ άλλων, εκφράζοντας το μεγάλο της ενδιαφέρον για το περιβόητο  άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντροαριστερά.

Οσο για την συγκατοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, την χαρακτήρισε ιδιόμορφη και λίγο ανορθόδοξη, αλλά ευτυχώς, όπως είπε, τέλειωσε αυτή η περίοδος.

Αναφορικά τέλος με την υποψηφιότητά της, η κυρία Λοΐζου δήλωσε πως θα προσπαθήσει να κάνει «κανονικό προεκλογικό αγώνα».

«Δεν με φοβίζει το τοξικό προεκλογικό κλίμα γιατί ξέρω τον εαυτό μου. Δεν έχω τέτοιες αμφιβολίες για μένα», κατέληξε ως δοκιμασμένη άλλωστε στα… «τοξικά» (τιτιβίσματα, αναρτήσεις κτλ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...