415
| Nikos Libertas/SOOC

Το Πανούσης-γκέιτ του Προσφυγικού

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2016, 12:37

Το Πανούσης-γκέιτ του Προσφυγικού

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2016, 12:37

Οι σχέσεις του Γιάννη Πανούση με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ποτέ καλές. Αυτές με τον Αλέξη Τσίπρα πέρασαν από χίλια κύματα. Πλέον, μετά τις τελευταίες δηλώσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο ένας δεν θέλει να δει τον άλλον.

Με το προσφιλές του λογοτεχνικό ύφος, ο κ. Πανούσης πήρε το πληκτρολόγιό του και έγραψε – στο facebook – από τα καυστικά σχόλια έχουν γραφεί, ιδίως για το οδυνηρό πολιτικά ζήτημα του Προσφυγικού.

«Τους έλεγα πως “θα μπουν 1.000.000 μετανάστες και δεν αντέχει η χώρα”» γράφει ο Γιάννης Πανούσης και αποκαλύπτει πως η απάντηση που έπαιρνε ήταν επί του προσωπικού: «Με έλεγαν: Καλοπερασάκια και χωρίς ευαισθησίες». Μάλιστα, ο κ. Πανούσης γίνεται πιο αναλυτικός για τα όσα είχαν προηγηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα στο θέμα του Προσφυγικού, κάτι που κάνει το όλο ζήτημα ακόμη πιο επίκαιρο εξαιτίας των εξελίξεων με τη Συνθήκη Σένγκεν.

Ουσιαστικά, ο πρώην υπουργός δίνει με αυτόν τον τρόπο συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με Μέγαρο Μαξίμου και Κουμουνδούρου. Ο «πόλεμος» είχε αρχίσει μέσα στο καλοκαίρι, όταν ο Γιάννης Πανούσης είχε προβεί σε αποκαλύψεις για τον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετώπιζαν ορισμένα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και για τις σχέσεις που αυτά είχαν με τρομοκράτες που βρίσκονται στις φυλακές Κορυδαλλού. Μάλιστα, ο πρώην υπουργός είχε αποκαλύψει πως είχε δεχθεί και απειλές για τη ζωή του.

Διαβάστε αναλυτικά το επίμαχο post στο facebook.

panousis-foto-facebook

Και το οξύμωρο είναι πως ελάχιστη ώρα μετά, ο Δημήτρης Παπαδημούλης παρουσίαζε το προσφυγικό ζήτημα με αριθμούς. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε δύσκολο το έργο που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα και η κυβέρνηση και παρουσίασε ένα infographic που αποτυπώνει το ζήτημα με στατιστικά και γραφήματα.

Δείτε το:

Την ίδια ώρα, η Κουμουνδούρου δεν απαντά με επίσημο τρόπο, όπως και το Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο διαρρέεται από κύκλους πως ο κ. Πανούσης, άλλα έλεγε παλαιότερα και άλλα τώρα. Χαρακτηριστική είναι, λένε, η συνέντευξη που είχε δώσει στο ΒΗΜΑ FM 99,5, τον Φεβρουάριο του 2015, στην οποία έλεγε πως θα έσπαγε ο ίδιος τη Συνθήκη Σένγκεν!

Αλλά οι αποκαλύψεις δεν σταματούν εδώ. Ο Γιάννης Μουζάλας μίλησε στο BBC για το ζήτημα και έκανε γνωστό πως στο Συμβούλιο Υπουργών αρκετοί ήταν αυτοί που κάλεσαν την Ελλάδα να αφήσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στη θάλασσα και να μην μπει στη διαδικασία διάσωσης και περισυλλογής τους από τα νερά του Αιγαίου. Μάλιστα, ο έλληνας υπουργός αποκάλυψε πως ένας εκ των ομολόγων του που έκανε αυτή την… προτροπή ήταν ο Τέο Φράνκεκ, υπουργός Μετανάστευσης του Βελγίου, ο οποίος όπως αρνείται το περιστατικό.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...