243
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας (φωτογραφία αρχείου) | Nick Paleologos / SOOC

Μουζάλας: «Είμαι εδώ… ως υπουργός της κυβέρνησης»

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2017, 22:00
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας (φωτογραφία αρχείου)
|Nick Paleologos / SOOC

Μουζάλας: «Είμαι εδώ… ως υπουργός της κυβέρνησης»

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2017, 22:00

Να δώσει τέλος στη συζήτηση περί παραίτησής του επιχείρησε το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, με δηλώσεις του στο περιθώριο της δεξίωσης για την εθνική επέτειο της Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

«Είμαι εδώ ως υπουργός της κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας ο οποίος όμως επισημαίνει παράλληλα ότι έχει προταθεί από την κυβέρνηση για τη θέση του Επιτρόπου για τα δικαιώματα του Ανθρώπου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στις Βρυξέλλες.

Στην εκδήλωση για την επέτειο ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας παρέστη από την κυβέρνηση και ο υπουργός Παιδείας, κ. Γαβρόγλου.

Νωρίτερα, την ίδια ημέρα, στη θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δέχθηκε πυρά και παράπονα από μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (βλέπε «53+», τάση Ευκλείδη Τσακαλώτου).

«Αμα είναι, να παραιτηθώ!», εξερράγη ο υπουργός, καθώς, σύμφωνα με πηγές, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση για τη διαχείριση στο θέμα του Προσφυγικού και ο ίδιος δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις. Μάλιστα πληροφορίες τον ήθελαν να έχει μεταβεί στο Μαξίμου ώστε να παραδώσει την παραίτησή του στο Πρωθυπουργό.

Πηγές της Κουμουνδούρου έσπευδαν να σημειώσουν ότι έτσι κι αλλιώς η παραίτηση του κ. Μουζάλα ήταν κάτι αναμενόμενο με δεδομένο ότι έχει προταθεί ως υποψήφιος για τη θέση του Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σε κάθε περίπτωση έχει ενδιαφέρον ότι η περίφημη εσωκομματική αντιπολίτευση των «53+» στον ΣΥΡΙΖΑ αναλώθηκε σε επιθέσεις κατά του κ. Μουζάλα για το Προσφυγικό, λες και έχει να προτείνει κάτι άλλο, ή λες και στα άλλα ζητήματα η κυβέρνηση τα πηγαίνει καλά…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...