391
Μέλη των ρωσικών υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης εξετάζουν το καμένο αεροσκάφος | The Investigative Committee of the Russian Federation/Handout via REUTERS

Μόσχα: Απειρία, κακοκαιρία και τεχνικά προβλήματα τα σενάρια για το αεροπορικό δυστύχημα

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2019, 13:52
Μέλη των ρωσικών υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης εξετάζουν το καμένο αεροσκάφος
|The Investigative Committee of the Russian Federation/Handout via REUTERS

Μόσχα: Απειρία, κακοκαιρία και τεχνικά προβλήματα τα σενάρια για το αεροπορικό δυστύχημα

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2019, 13:52

Τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους της Aeroflot εντόπισαν οι ειδικοί, στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, όπου χθες έπιασε φωτιά με αποτέλεσμα τον θάνατο 41 ανθρώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες των ειδικών εστιάζονται σε τρεις πιθανές αιτίες: την απειρία των πιλότων, την κακοκαιρία και τα τεχνικά προβλήματα.

Οι επιζήσαντες δήλωσαν ότι το αεροπλάνο χτυπήθηκε από κεραυνό, αλλά η ρωσική αεροπορική υπηρεσία αναφέρει ότι το αεροσκάφος επέστρεψε στο αεροδρόμιο, καθώς αντιμετώπιζε τεχνικά προβλήματα.

«Απογειωθήκαμε και μετά από λίγο μας χτύπησε κεραυνός», ανέφερε ο Πιοτρ Εγκορόφ, επιβάτης του αεροσκάφους. «Το αεροσκάφος άλλαξε πορεία και προσγειωθήκαμε άσχημα. Ημουν τόσο φοβισμένος, σχεδόν έχασα τις αισθήσεις μου. Η προσγείωση ήταν δύσκολη, σχεδόν λιποθυμήσαμε από τον φόβο. Το αεροπλάνο αναπήδησε πάνω στην πίστα σαν ακρίδα και έπιασε φωτιά στο έδαφος», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Ναι, αυτό συνέβη. Τουλάχιστον είδα μια λευκή λάμψη», είπε ένας από τους επιζήσαντες επιβάτες, ο Ντμίτρι Χλεμπούσκιν, σύμφωνα με το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Το αεροσκάφος, τύπου Sukhoi Superjet-100, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο στις 18:02 τοπική ώρα, με προορισμό την πόλη Μούρμανσκ.

Οι πιλότοι έστειλαν σήμα κινδύνου όταν παρατήρησαν «τεχνικά προβλήματα» λόγω της κακοκαιρίας λίγο μετά την απογείωση.

Το καμένο αεροσκάφος στον διάδρομο του αεροδρομίου – City News “Moskva”/Handout via REUTERS

Το αεροπλάνο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση και αμέσως ξέσπασε πυρκαγιά στους κινητήρες, δήλωσε η Aeroflot, προσθέτοντας πώς το προσωπικό «έκανε τα πάντα για να σώσει τους επιβάτες».

Το αεροσκάφος στις φλόγες – Twitter @Justin Goslin via REUTERS

Το βίντεο από κάμερες ασφαλείας, κατέγραψε τη στιγμή της αεροπορικής τραγωδίας, τη στιγμή της πρόσκρουσης του Sukhoi Superjet-100 στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο, κατά τη διάρκεια αναγκαστικής προσγείωσης. Από τους 78 επιβαίνοντες, μόνοι οι 37 επέζησαν, ενώ 41 ανασύρθηκαν νεκροί.

Το βίντεο δείχνει την προσγείωση του αεροπλάνου της Aeroflot. Το τζετ προσπαθεί να προσγειωθεί με μεγάλη ταχύτητα, ακουμπάει στον αεροδιάδρομο, αναπηδά και στη συνέχει χτυπά στο έδαφος. Οπως φαίνεται στο βίντεο, διαλύεται το πίσω μέρος της κοιλιάς του αεροσκάφους, ενώ αμέσως τυλίγεται στις φλόγες. Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι το αεροσκάφος είχε πιάσει φωτιά στον αέρα, όμως από το βίντεο φαίνεται πως αυτό δεν συνέβη. Αμέσως, βγαίνουν επιβάτες με τη χρήση της τσουλήθρας εκτάκτου ανάγκης από την μπροστινή πόρτα.

Ενα άλλο βίντεο τραβηγμένο από το κινητό επιβάτη στο εσωτερικό του αεροπλάνου, δείχνει τη φωτιά, που εκδηλώνεται αρχικά στους κινητήρες και αργότερα εξαπλώνεται σε ολόκληρο το φτερό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...