283
Ο καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσιαλος | .

Μόσιαλος: Πρέπει να πείσουμε να αλλάξουν γνώμη όσοι δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κορονοϊός

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2020, 08:59
Ο καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσιαλος
|.

Μόσιαλος: Πρέπει να πείσουμε να αλλάξουν γνώμη όσοι δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κορονοϊός

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2020, 08:59

Στο τμήμα του πληθυσμού που πιστεύει ότι ο κορονοϊός έχει εξασθενήσει και δεν συνιστά απειλή αναφέρεται σε ανάρτησή του ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics Ηλίας Μόσιαλος παίρνοντας ως αφορμή την απόφαση του Ισραήλ να μπει ξανά σε καραντίνα.

Από την Παρασκευή και για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, το Ισραήλ επιστρέφει σε  lockdown λόγω της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων από τον Ιούλιο.

Στη χώρα μας ορισμένοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι όλα αυτά είναι ένα ψέμα, γράφει ο καθηγητής στο Facebook και επισημαίνει ότι «όσοι πιστεύουμε ότι υπάρχει πρόβλημα θα προσπαθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε και θα το κάνουμε αυτό και για όσους δεν θέλουν να κάνουν τίποτα».

Στην ανάρτησή του αναφέρει:

Νέο lockdown για τρεις εβδομάδες (από την ερχόμενη Παρασκευή το μεσημέρι μέχρι 11/10) αποφάσισε η κυβέρνηση του Ισραήλ.

Σήμερα ανακοίνωσαν 1997 νέα κρούσματα, ενώ συνολικά έχουν 39479 ενεργές περιπτώσεις ασθενών. 1.056 νοσηλεύονται, οι 519 είναι σοβαρά ενώ οι 144 είναι διασωληνομένοι.

Είχα προειδοποιήσει από τις αρχές Ιουλίου (https://www.google.co.uk/amp/s/www.protothema.gr/greece/article/1024399/mosialos-gia-tin-katastasi-sto-israil-simadiki-auxisi-neon-krousmaton-giati-den-ginodai-topika-lockdowns/AMP/) ότι η αύξηση των κρουσμάτων στο Ισραήλ είναι ανησυχητική.

Στη χώρα μας μερικοί πιστεύουν ακόμη ότι ο ιός έχει εξασθενήσει, ότι η νόσος είναι εποχική και ορισμένοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι όλα αυτά είναι ένα ψέμα.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε ένα πείραμα.

Να χωρίζαμε τη χώρα σε δυο περιοχές. Και στη μια να ζούσαν μόνο όσοι δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κορωνοιός και όσοι πιστεύουν ότι έχει εξασθενήσει. Αλλά θα έπρεπε να μείνουν εκεί για τουλάχιστον ένα χρόνο. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να βλέπαμε πόσοι θα επέλεγαν αυτή την επιλογή.

Αλλά  αυτό δεν γίνεται. Όχι μόνο γιατί είναι πρακτικά αδύνατο. Δεν είναι και το επιθυμητό. Όσοι πιστεύουμε ότι υπάρχει πρόβλημα θα προσπαθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε. Και θα το κάνουμε αυτό και για όσους δεν θέλουν να κάνουν τίποτα.

Νέο lockdown για τρεις εβδομάδες (από την ερχόμενη Παρασκευή το μεσημέρι μέχρι 11/10) αποφάσισε η κυβέρνηση του…

Geplaatst door Ηλίας Μόσιαλος op Zondag 13 september 2020

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...