396
Μετά την μεγάλη φωτιά που κατέστρεψε το ΚΥΤ της Μόριας | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Μόρια: Πώς φτάσαμε στις έξι συλλήψεις για τον εμπρησμό του ΚΥΤ

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2020, 22:35
Μετά την μεγάλη φωτιά που κατέστρεψε το ΚΥΤ της Μόριας
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Μόρια: Πώς φτάσαμε στις έξι συλλήψεις για τον εμπρησμό του ΚΥΤ

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2020, 22:35

Δύο 17χρονοι ασυνόδευτοι Αφγανοί που αμέσως μετά την πυρπόληση της Μόριας έφυγαν και συνελήφθησαν σε δομές της ενδοχώρας, μαζί με τρεις 19χρονους και έναν ομοεθνή τους ηλικίας 20 ετών (συνελήφθησαν αρχικά οι πέντε από τους έξι εμπρηστές και το απόγευμα και ο έκτος, ο οποίος είχε ταυτοποιηθεί και αναζητείτο) είναι η «ομάδα της φωτιάς» που μετέτρεψε σε κόλαση το ΚΥΤ και άφησε στον δρόμο χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Από την πρώτη στιγμή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έθεσε σε άμεση προτεραιότητα την εξιχνίαση της υπόθεσης και η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, με τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ, ξεκίνησαν εντατικά τις έρευνες για να δουν τι κρύβεται πίσω από τον εμπρησμό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από το protothema.gr, κάμερες έχουν καταγράψει τις κινήσεις της ομάδας των έξι και έτσι το έργο των αρχών ήταν πιο εύκολο.

Μάλιστα ο ένας από τους ανηλίκους όπως φαίνεται από το υλικό των αρχών φαίνεται όπως χαρακτηριστικά λένε οι αστυνομικοί να «έχει κάψει τη μισή Μόρια…».

Αφού επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή τους στον εμπρησμό, οι δύο ανήλικοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στη δομή που τους φιλοξενούσε και στην οποία είχαν μεταφερθεί για ανθρωπιστικούς λόγους την επομένη της καταστροφής!

Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται. Είναι πέντε νεαρά άτομα, αλλοδαποί. Αναζητείται άλλος ένας. Η αστυνομία δούλεψε μεθοδικά, έβαλε τέλος σε σενάρια και αβάσιμες υποθέσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη:

«Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται. Είναι πέντε νεαρά άτομα αλλοδαποί. Αναζητείται άλλος ένας. Η αστυνομία δούλεψε μεθοδικά, έβαλε τέλος σε σενάρια και αβάσιμες υποθέσεις. Οι κάθε λογής ακραίοι διαψεύσθηκαν και πάλι. Το κράτος ανασυντάσσεται. Αποδεικνύει κάθε μέρα ότι είναι εδώ με αυστηρότητα, ευαισθησία, νομιμότητα και ανθρωπισμό. Οι μετανάστες , όπως και οι κάτοικοι έχουν συμφέρον να αποδεχθούν τις προτάσεις μας και την πραγματικότητα της νέας δομής. Ένα είναι βέβαιο.. Η Λέσβος δεν αντέχει άλλα συνθήματα, θέλει σοβαρότητα και στιβαρή διοίκηση. Σας διαβεβαιώ πως λογική και η νομιμότητα, η ασφάλεια, η υγεία και η κανονική ζωή θα επικρατήσουν».

Λίγο αργότερα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης με σχετική ανάρτηση στο Twitter πρόσθεσε πως: «Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται, η προσωρινή δομή είναι έτοιμη, τα τεστ για Covid-19 γίνονται. Και η ασφάλεια όλων διασφαλίζεται».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News