200
Ο Πέδρο Σάντσεθ κατά την παρουσία του στη Σλοβενία | EPA/IGOR KUPLJENIK

Μοντέλο εμβολίων για το φυσικό αέριο πρότεινε ο Πέδρο Σάντσεθ

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2021, 18:10
Ο Πέδρο Σάντσεθ κατά την παρουσία του στη Σλοβενία
|EPA/IGOR KUPLJENIK

Μοντέλο εμβολίων για το φυσικό αέριο πρότεινε ο Πέδρο Σάντσεθ

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2021, 18:10

Τη μέθοδο που χρησιμοποίησε η Ευρωπαϊκή Ενωση για να προμηθευτεί μαζικά τα εμβόλια κατά της Covdi-19, πρότεινε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ και για το φυσικό αέριο.

Ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός είπε την Τετάρτη πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορούσε να αγοράσει φυσικό αέριο εκ μέρους όλων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή εκ μέρους όσων το επιθυμούν, σε μια προσπάθεια να πετύχει καλύτερες τιμές και να περιοριστεί ο αντίκτυπος της διεθνούς ενεργειακής κρίσης, να προλάβουν δηλαδή οι Βρυξέλλες προτού η κρίση ανατιμήσεων γίνει και κοινωνική.

«Η πρόταση που η κυβέρνησή μας κάνει είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διαπραγματευτεί εκ μέρους και των 27 κρατών μελών. Αν ορισμένα εξ αυτών αντιτίθενται σε αυτό, αυτό που προτείνουμε είναι μια ενισχυμένη συνεργασία, στο πλαίσιο της οποίας οι χώρες που το επιθυμούν, θα μπορούν να συμμετάσχουν και η Επιτροπή θα μπορούσε να διαπραγματευτεί», είπε ο Σάντσεθ σε δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνόδου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που διεξήχθη στη Σλοβενία.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Κομισιόν θα μπορούσε να διαπραγματευτεί για λογαριασμό των «27» σε συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες.

Κατά τα άλλα, ο Πέδρο Σάντσεθ είπε, επίσης, σε δημοσιογράφους ότι η κυβέρνησή του στηρίζει την είσοδο χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση στον «κοντινότερο χρονικό ορίζοντα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...