230
Δεν ήταν όλες οι εικόνες από τις λαϊκές αγορές σαν και αυτή, κάτι που προβληματίζει τις υγειονομικές Αρχές | George Vitsaras / SOOC

«Μονόδρομοι» στα σούπερ μάρκετ – πότε θα μπαίνει «λουκέτο» στις λαϊκές αγορές

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2020, 10:23
Δεν ήταν όλες οι εικόνες από τις λαϊκές αγορές σαν και αυτή, κάτι που προβληματίζει τις υγειονομικές Αρχές
|George Vitsaras / SOOC

«Μονόδρομοι» στα σούπερ μάρκετ – πότε θα μπαίνει «λουκέτο» στις λαϊκές αγορές

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2020, 10:23

Το φαινόμενο συνωστισμού σε πολλές λαϊκές αγορές, παρά τα μέτρα που έχουν επιβληθεί προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού, προβληματίζει το υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο έχει θέσει νέες προτεραιότητες καθώς οι εβδομάδες περνούν και οδεύουμε σε ένα Πάσχα που δεν θα έχουμε ξαναζήσει –«δεν θα υπάρξει πασχαλινή έξοδος» είπε χαρακτηριστικά (εδώ) ο Αδωνις Γεωργιάδης ανακοινώνοντας παράλληλα την επέκταση του κλεισίματος των καταστημάτων για τουλάχιστον ως το Σάββατο του Λαζάρου, 11 Απριλίου.

Και ενώ η αναστολή της λειτουργίας των επιχειρήσεων φαίνεται πως θα παραταθεί επί μακρόν, πιθανότατα ως τα μέσα Μαΐου (εδώ), προβληματισμός υπάρχει για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών αλλά και των σούπερ μάρκετ.

Οπως έχουν διαμηνύσει οι αρμόδιοι, εξετάζεται το ενδεχόμενο να κλείσουν οι λαϊκές αγορές στις οποίες από τους ελέγχους προκύπτει ότι δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας που έχει θέσει το υπουργείο, δηλαδή η απόσταση μεταξύ των πάγκων και η λειτουργία με το 50% των πωλητών-παραγωγών. Η κυβέρνηση προχωρεί σε αυτή την απόφαση καθώς το Σαββατοκύριακο σε λαϊκές αγορές ιδίως της Αθήνας σημειώθηκε μεγάλη συγκέντρωση κόσμου.

Χαρακτηριστική η ανάρτηση του υφυπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση στο Twitter.

Παράλληλα εξετάζεται η εφαρμογή νέων κανόνων λειτουργίας και στα σουπερμάρκετ και συγκεκριμένα να επιβληθεί μονοδρόμηση των διαδρόμων των καταστημάτων ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός αρκετών καταναλωτών στα ίδια σημεία των καταστημάτων. Αυτό ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι είναι ένα μέτρο που ήδη εφαρμόζεται σε άλλες χώρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...