217
Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους της Αθήνας στις 28 Νοεμβρίου | Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Μόνο ένας στους τρεις εργαζομένους σε Μετρό και ΗΣΑΠ απήργησε την Τετάρτη!

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2018, 08:33
Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους της Αθήνας στις 28 Νοεμβρίου
|Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Μόνο ένας στους τρεις εργαζομένους σε Μετρό και ΗΣΑΠ απήργησε την Τετάρτη!

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2018, 08:33

Απεργία εκ του ασφαλούς, ταλαιπωρία εξασφαλισμένη για τους υπόλοιπους πολίτες. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από την κατά την ΓΣΕΕ επιτυχημένη απεργία της Τετάρτης, ημέρα που οι Αθηναίοι έπρεπε να ζήσουν χωρίς Μετρό και Ηλεκτρικό και με αφάνταστη ταλαιπωρία στους δρόμους.

Διότι, όπως αποδείχτηκε, η πρωτεύουσα ναι μεν έμεινε χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ εξαιτίας της «συμμετοχής» των εργαζομένων στην απεργία (τα λεωφορεία κυκλοφορούσαν από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ), αλλά τελικά ελάχιστοι απήργησαν. Οι περισσότεροι βρήκαν το κόλπο της άδειας προκειμένου να μην χάσουν το μεροκάματο!

Οπως γράφει στο φύλλο της Παρασκευής ο «Ελεύθερος Τύπος», μόλις το 33% των εργαζομένων σε Μετρό και ΗΣΑΠ συμμετείχε στην απεργία – αυτό αρκούσε για να ακινητοποιηθούν τα μέσα;

Από τους 2.460 εργαζομένους σε αυτά τα δύο μέσα, στην απεργία συμμετείχαν μόλις 829, μεταξύ των οποίων οι 60 που είχαν οριστεί ως «προσωπικό ασφαλείας»!

Παράλληλα, ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός εργαζομένων επέλεξαν την Τετάρτη να δηλώσουν άδεια, για ασθένεια ή από το υπόλοιπο της θερινής άδειας, για να μην χαθεί το μεροκάματο.

Χθες Πέμπτη η «Καθημερινή» ανέφερε ότι ορισμένοι από τους εργαζομένους στα λεωφορεία των ΟΣΥ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, αντί των στάσεων εργασίας που είχαν αρχικώς προκηρύξει. Εκτιμάται, μάλιστα, ότι από τα περίπου 950 λεωφορεία που βγαίνουν στην κυκλοφορία κάθε πρωί, την Τετάρτη κινήθηκαν μετά βίας 500.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...