208
(φωτ. αρχείου) | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μόνο από «Δουκίσσης Πλακεντίας» το μετρό για αεροδρόμιο από την 1η Νοεμβρίου

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2018, 15:10
(φωτ. αρχείου)
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μόνο από «Δουκίσσης Πλακεντίας» το μετρό για αεροδρόμιο από την 1η Νοεμβρίου

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2018, 15:10

Την ταλαιπωρία της μετεπιβίβασης θα έχουν να λάβουν υπόψη τους οι ταξιδιώτες από την 1η Νοεμβρίου καθώς τα δρομολόγια του μετρό θα γίνονται από τον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας».

Η ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε ότι οι συρμοί του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» θα ξεκινούν στο 25ο και το 55ο λεπτό της ώρας (για παράδειγμα, 10:25, 10:55, 11:25, 11:55 κλπ).

Αντίστοιχα, οι συρμοί θα εκκινούν από το αεροδρόμιο κάθε μισή ώρα (00:00 και 00:30 της ώρας) και θα τερματίζουν τη διαδρομή τους στο σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας».

Ως εκ τούτου οι επιβάτες με κατεύθυνση το αεροδρόμιο θα πρέπει να κατευθύνονται στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας», όπου και θα μετεπιβιβάζονται στους αεροδρομιακούς συρμούς Μετρό. Oι επιβάτες του Μετρό που προέρχονται από το αεροδρόμιο ή από κάποιον ενδιάμεσο σταθμό της γραμμής του προαστιακού, θα μετεπιβιβάζονται στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» σε άλλον συρμό του Μετρό για τη μετάβασή τους στο υπόλοιπο δίκτυο της ΣΤΑ.ΣΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη για λόγους εξορθολογισμού των συρμών, καθώς και εξοικονόμησης ενέργειας δεδομένου ότι οι συρμοί που τρέχουν στη γραμμή του αεροδρομίου είναι πιο ενεργοβόροι.

Πηγές της ΣΤΑΣΥ που επικαλείται το tovima.gr ισχυρίζονται ότι με τον εξορθολογισμό των συρμών τα δρομολόγια τις ώρες αιχμής θα πυκνώσουν, ενώ θα αποσυμφορηθούν και οι κεντρικοί σταθμοί από τους επιβάτες του αεροδρομίου που περιμένουν στις αποβάθρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...